Læger advarer mod lavere afgifter

17. april 2013 15:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Læger advarer mod lavere afgifter
Billede mangler

Mens regeringen og den borgerlige opposition forhandler om en vækstpakke, advarer Lægeforeningen i kraftige vendinger politikerne mod at bekæmpe grænsehandlen ved at sænke afgifterne på øl og sodavand.

 

»Lavere priser betyder, at danskerne vil drikke mere sodavand og øl. Det vil være et skud i foden på regeringens forebyggelsespolitik, som jo ellers gerne skulle knække stigningen i livsstilssygdomme,« siger Jette Dam-Hansen, formand for Lægeforeningens forebyggelsesudvalg.

Lægeforeningen kalder det uforståeligt, hvis politikerne »lader et kortsigtet hensyn til salget af sodavand i Syddanmark veje tungere end kampen mod overvægt, kræft og alkoholskader«.

»Hvis politikerne vælger at sænke afgifterne på øl og sodavand, nedprioriterer de det stadig stigende problem med svær overvægt blandt danskerne,« siger Jette Dam-Hansen.

Hun peger på, at Forebyggelseskommissionen i 2009 anbefalede afgifter som et veldokumenteret middel til at forebygge blandt hjertesygdomme og kræft, som i dag belaster danskeres helbred og øger sundhedsudgifterne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu