ANNONCE

Læger blander interesser med medicinalindustrien

17. december 2011 10:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Læger blander interesser med medicinalindustrien
Billede mangler

Sundhedsminister Astrid Kragh vil nedsætte udvalg efter afsløring om at mindst 28 læger er med til at godkende ny medicin samtidig med at de har et økonomisk samarbejde med medicinalbranchen.
 
Det er Jyllands-Posten, der på baggrund af en gennemgang, avisen har lavet af ti udvalg under Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, kommer med de foruroligende oplysninger.
 
Enkelte af lægerne har samarbejdet med 10-11 forskellige medicinalvirksomheder, samtidig med at de skal rådgive myndighederne om, hvilken ny medicin, der skal sælges på det danske marked.
 
Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, kræver et forbud mod, at læger der har økonomiske bindinger til industrien kan sidde i de rådgivende nævn.
“Det er en uacceptabel sammenblanding af interesser. Man kan ikke være med til direkte eller indirekte at sælge medicin og så samtidig have en rådgivende funktion i forhold til sundhedsmyndighederne,” siger han til Jyllands-Posten.
 
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil nu nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan blandede interesser kan undgås – og det bifaldes af de Konservatives sundhedsordfører Benedikte Kier.
“Jeg synes, det er ret god ide at nedsætte et udvalg, som går ind og kommer med nogle forslag til nogle mere klare regler, så lægerne præcist ved, hvad de har at forholde sig til,” siger hun til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu