ANNONCE

Læger: Bødestraffe er helt ude i hampen

22. august 2012 15:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Læger: Bødestraffe er helt ude i hampen
Billede mangler

Hvis patienterne hænger i endeløse telefonkøer eller lægen dropper at efteruddanne sig og takserer sit arbejde for højt, så skal der vanke bøder.
Sådan lyder det i et nyt udspil fra Danske Regioner, der vil straffe lægerne med bøder eller andre sanktioner, hvis de ikke opfylder ‘basisforpligtelser’ eller leverer ‘utilstrækkelig kvalitet’.
Formanden for de praktiserende lægers organisation PLO kalder udspillet i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger for “truende og destruktivt.”
– Det er en skuffende, at det er den tone, der skal være i regionernes ønsker til udviklingen. De har ingen penge til at udvikle praksis, de vil nedbryde samarbejdet med os og bestemme alting selv og så vil de have flere bøder og sanktioner, når lægen ikke lige gør, som de ønsker, siger Henrik Dibbern til Newspaq.
Over for Berlingske forklarer formanden for Danske Regioners lønnings- og takstnævn Jens Stenbæk (V), at der er brug for bedre redskaber til at sikre tilgængeligheden hos lægerne.
– Vi hører, at det nogle steder går lidt trægt på det felt, og der vil sanktioner kunne hjælpe. Vi vil gerne have, at det er mere gennemsigtigt, hvad der foregår hos de praktiserende læger, siger Jens Stenbæk til Berlingske.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu