ANNONCE

Læger dømt for at høste organer fra patienter

27. november 2020 19:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

I alt seks personer blev dømt i sagen.

Læger dømt for at høste organer fra patienter
Flere læger blev dømt i sagen. Genrefoto.

Seks personer, heriblandt fire læger, er blevet fængslet, dømt for at høste organer fra patienter i det sydøstlige Kina. Det skriver South China Morning Post og BBC.

Tre af de fire læger havde, ifølge South China Morning Post, på deres respektive hospitaler ansvar for at skaffe organer til hospitalerne.

Gruppen er dømt for at høste organer fra 11 patienter i perioden 2017 til 2018, og de er blevet idømt mellem 10 og 28 måneders fængsel.

South China Morning Post skriver, at dommen faldt i juli, men at detaljer om sagen først er kommet frem nu, hvor en pårørende til et af ofrene i sagen er stået frem.

Shi Xianglin er søn af et af ofrene, og ifølge dokumenter fra sagen, han har offentliggjort, fandt en af de dømte i sagen sine ofre blandt involverede i trafikulykker og patienter med voldsom hjerneskade. Pårørende til den pågældende blev herefter opsøgt og overtalt til at donere organer fra patienten. De pårørende underskrev dokumenter, de troede var ægte, men som i virkeligheden var falsknerier.

Ved patientens død blev vedkommende opereret i en varevogn forklædt som en ambulance. Ifølge kinesisk lov skal en sådan operation foregå under overværelse af en pårørende til afdøde, hvilket ikke skete.

De fire læger er dømt for enten at foretage operationerne eller assistere under operationerne, mens to andre medskyldige er dømt for at fragte og levere organerne.

Tomme felter

Gruppen blev opdaget, efter at Shi Xianglin, der selv havde været involveret i en trafikulykke med sin mor, klagede i 2018. Ifølge klagen blev Shi Shi Xianglins far og søster overtalt til at donere organer. BBC skriver, at Shi Xianglin efter moderens død læste de underskrevne dokumenter igennem og her opdagede flere fejl, såsom felter der ikke var blevet udfyldt.

Herefter opdagede Shi Xianglin, at der ikke fandtes dokumentation for moderens organdonation, hvilket der ellers vil, hvis organdonationen er foregået efter bogen.

Siden blev politiet involveret, og i sommeren 2020 faldt der altså dom over de fire læger og de to medsammensvorne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu