ANNONCE

Læger frygter fejlbehandling med nyt tilbud

22. december 2020 21:24 | Af: Newsbreak.dk

Et ekstra lægetilbud fra pensions- og forsikringsselskaber skal forebygge sygdom, men tilbuddet får kras kritik fra læger.

Læger frygter fejlbehandling med nyt tilbud
Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen, frygter ligefrem fejlbehandling med det nye tilbud. Genrefoto.

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Flere hundrede tusinde danskere får gennem deres pensions- eller forsikringsselskab fra årsskiftet mulighed for at konsultere en læge fra tidlig morgen til sen aften, hvis de har brug for hjælp til f.eks. et febersygt barn eller ondt i ryggen. Det skriver Jyllands-Posten.

Danica Pension, Dansk Sundhedssikring, Pensiondanmark og Topdanmark vil tilbyde lægekonsultationer via telefon eller video ganske gratis eller for et mindre beløb, f.eks. 5-10 kr. om måneden, oven i sundhedsforsikringen.

Topdanmark-direktør Carsten Elmose sammenligner det nye tilbud, som tilbydes gratis til kunder med to forsikringer i firmaet, med virksomhedens øvrige praksis.

– Vi forsøger at hjælpe kunderne med at undgå, at skaden nogensinde sker. Både når det gælder f.eks. rørskader i huset, og når det gælder om at fange nogle sygdomme i opløbet, så det ikke bliver alvorligt, siger han, der også mener, at tilbuddet bidrager til at sikre lægedækning i hele landet.

20.000 har meldt sig til

Dansk Sundhedssikring har allerede fået de første 20.000 tilmeldinger til den nye ordning, og adm. direktør Kent Jensen understreger, at tilbuddet ikke skal ses som et forsøg på at erstatte den praktiserende læge, men som et supplement.

Pensiondanmark har gjort sig de første erfaringer ved at teste tilbuddet i de seneste uger. 6.000-7.000 kunder har foreløbig gjort brug af det.

Frygter fejlbehandling

Danske Patienter ser de nye tilbud i et lidt andet perspektiv og kalder ordningerne for et wakeupcall til sundhedsvæsenet, og fra lægeside modtages muligheden for en ekstra læge i telefonrøret med skarp kritik.

Anders Beich, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, kalder det overflødigt, og Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen, frygter ligefrem fejlbehandling:

– Lægefagligt kan jeg være helt grundlæggende bekymret for, om patienterne bliver undersøgt og udredt godt nok via disse tilbud.

Sundhedsprofessor Jakob Kjellberg fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd er ikke i tvivl om, at pensions- og forsikringsselskaberne rammer lige ned i en efterspørgsel.

– Det kan være svært at komme igennem til sine egen læge i de vinduer, som er åbne i løbet af en dag. Det kan være frustrerende for især børnefamilier, siger han, der dog vurderer, at det nye tilbud ikke vil lette presset på almen praksis eller løse problemerne med manglende lægedækning i visse dele af landet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu