ANNONCE

Lækket notat: Slår gnister mellem S og V

4. marts 2020 20:44 | Af: Newsbreak.dk og Ritzau Info

Regeringen konkluderer i et lækket notat, at Venstre vil tilgodese "vigtige V-kommuner" i forhandlinger om udligning. Venstre stoler ikke på regeringen.

Endnu en gang kastes der grus i forhandlingerne om en reform af udligningen mellem landets kommuner.

Ifølge et lækket regeringsnotat, der er tilgået politikere i forhandlingerne, konkluderer regeringen, at Venstre har ønsket at tilgodese fem “vigtige V-kommuner”, skriver Jyllands-Posten.

Det er netop den form for kammerateri, som særligt Venstre har beskyldt regeringen for. For eksempel har Venstre anklaget regeringen for at ville tilgodese sine egne borgmestre på Vestegnen og i de store byer.

I notatet, som Jyllands-Posten er i besiddelse af, oplister regeringen forhandlingspartiernes ønsker og krav. Her hedder det blandt andet om Venstre:

“Endvidere kan et sigte for Venstre være at vende tab til gevinster/øge gevinster for vigtige V-kommuner: Åbenrå, Frederikssund, Stevns, Varde, Lemvig.”

Kan ikke stole på regeringen

Jeg vil hverken be- eller afkræfte, om det er noget, jeg har sagt i et rum, der burde være fortroligt, siger Venstres politiske ordfører Sophie Løhde til Jyllands-Posten og fortsætter:

– Jeg kan konstatere, at vi ikke kan stole på regeringen i forhandlingsrummet eller i det offentlige rum. Det her er endnu et uhørt tillidsbrud fra en total magtfuldkommen regering.

Politianmeldelse

Tidligere onsdag fortalte Finansministeriet, at man havde politianmeldt et læk af fortrolige dokumenter fra forhandlingerne.

Ifølge den korte meddelelse er der tale om et “ministerielt arbejdsdokument”.

– Finansministeriet ser med største alvor på læk af interne papirer og har derfor i dag besluttet at anmelde forholdet til Københavns Politi, skrev departementschef Peter Stensgaared Mørch.

Udligningsforhandlingerne omhandler regeringens udspil til en større reform af udligningssystemet, der fordeler milliarder fra velstående kommuner til fattige kommuner.

Stor kritik

Siden regeringen lancerede sin plan er den blevet kritiseret af ikke mindst Venstre for at tilbageholde afgørende tal og beregninger.

Samtidigt er reformudspillet blevet kritiseret vidt og bredt af borgmestre, der ikke mener, at udspillet i sin nuværende form er fair over for lige netop deres kommune.

Efterfølgende kom førnævnte interne socialdemokratiske mail frem, hvilket fik Venstre til at sætte forhandlingerne på pause. Efter at have fået imødekommet flere krav vendte Venstre dog tilbage til forhandlingerne.

Men nu har tilliden altså fået endnu et hak i tuden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu