Skattesagen: Længe ventet vidne skal i skatte-skranken

29. januar 2013 06:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skattesagen: Længe ventet vidne skal i skatte-skranken
Foto: Facebook.
Helle Thorning-Schmidt

I undersøgelsen af Helle Thorning-Schmidts skattesag er turen nu kommet til Steffen Normann Hansen, der skal i vidne-skranken.

Vi har hørt ham omtalt og citeret utallige gange fra andre vidner. Nu skal han selv forklare sig over for skattesagskommissionen: Skatteministeriets topembedsmand, Steffen Normann Hansen.

 

På grund af sin placering i ministeriet vil Steffen Normann Hansen sandsynligvis vide, hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), departementschef Peter Loft og ministerens spindoktor, Peter Arnfeldt, på det tidspunkt forsøgte at blande sig i afgørelsen af Thorning-parrets skattesag.

Ifølge de to direktører i Skat København, Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen, »angreb« ministeriets folk afgørelsen og forsøgte ligefrem at få den omgjort – selv om det ifølge skatteforvaltningsloven er forbudt for både ministeren og departementet at blande sig i afgørelser af enkeltsager.

Steffen Normann Hansen er længe ventet som vidne foran kommissionen, fordi flere af de foregående vidner har citeret ham fra centrale møder eller telefonsamtaler med betydning for sagen.

Erling Andersen fortalte blandt andet under sin afhøring i december, at Steffen Normann Hansen efter BTs første skriverier om Thorning-parrets skatteforhold i sommeren 2010, ringede til ham og sagde:

– Ministeren mener ikke, at hun (Thorning, red.) skal have lov til at slippe af sted med det.

Produktionsdirektøren sagde ifølge Erling Andersen, »at departementschefen ønsker, vi skal gøre noget i denne her sag«.

Konkret mente Peter Loft angiveligt, at Skat København skulle starte en kontrolsag for at undersøge Stephen Kinnocks skattepligt.

Steffen Normann Hansen blev også nævnt under afhøringen af ministeriets koncerndirektør, Jesper Skovhus Poulsen. Den 16. september 2010 sad de to nemlig i en taxa på vej fra lufthavnen sammen med departementschef Peter Loft.

Her så Loft for første gang Skat Københavns endelige afgørelse af Thorning-parrets skattesag og opdagede, at de fire linjer om parrets »familiemæssige forhold«, han ville have Skat til at tilføje, ikke var med.

– Det giver anledning til en vis irritation. Jeg fangede, at problemet var, at der var lavet en aftale om, at de fire linjer skulle med. Det er mit klare indtryk, at både Loft og Normann delte en opfattelse af, at der var aftale, som ikke var blevet holdt, fortalte Jesper Skovhus Poulsen, der også beskrev, hvordan Normann angiveligt ringede direkte til Erling Andersen, efter der var blevet bandet en del i taxaen.

– Normann fik den besked, at det skulle man ikke blande sig i. Det gav ikke anledning til, at irritationen blev mindre, sagde Jesper Skovhus Poulsen.

Endnu flere Normann-brikker forventes at falde på plads i morgen klokken 9.30, når kommissionen skal høre versionen fra hestens egen mund. Alle er velkomne til at sætte sig på tilhørerpladserne på Fremtidsvej 1 i Søborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu