ANNONCE

Sådan sparer du på brændstof – og dermed penge

5. marts 2018 13:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er penge at spare, hvis du tænker dig om, når du kører bil.

Hvordan kører jeg længere på literen? Det spørgsmål er vel noget, alle gerne vil have svar på?

For når man sparer på benzinen og dieselen, så sparer man også på udgifterne. Og hvem vil ikke gerne det?

De fleste med en bil er nok klar over, det koster at fylde den hungrende firhjulede op. I et land, hvor afgifterne ikke er at kimse ad, er det for mange familier en større månedlig udskrivning.

Interesseorganisationen FDM, Forenede Danske Motorejere, har nogle bud på, hvordan du kan spare på brændstof – og pengene. Dem kan du se i galleriet over artiklen.

Danskerne pendler

Ifølge Danmarks Statistik pendler arbejdende danskere i gennemsnit 20,9 (2015) kilometer for at komme til at tjene de penge, hvoraf nogle altså fyldes i brændstoftankene.

Det er en stigning på 1,8 kilometer fra 2008 til 2015.

“Fra 2008 til 2015 er det pendlere med bopæl i Jammerbugt Kommune, der med 4,6 km længere til arbejde står for den største stigning i den gennemsnitlige pendlingsafstand. I november 2015 havde pendlerne fra Jammerbugt Kommune i gennemsnit 28,9 km til arbejde. Bortset fra ø-kommunerne Samsø og Bornholm, hvor den gennemsnitlige pendlingsafstand faldt med henholdsvis 0,6 og 0,5 km fra 2008 til 2015, så er pendlingsafstanden steget for pendlere med bopæl i alle øvrige kommuner”, skriver Danmark Statistik på sin hjemmeside.

Længere på literen

Når der skal handles bil er brændstoføkonomien også en del af de overvejelser, der indgår, inden man underskriver slutsedlen.

I en ældre analyse foretaget for Bilmagasinet fremgår det da også tydeligt, at netop brændstoføkonomien er et vigtigt parameter, når der vælges nyt køretøj.

“Farve, udstyr og motorstørrelse er stort set ligegyldigt. Til gengæld er det meget afgørende, at bilen er brændstoføkonomisk og billig i drift”, skrev Bilmagasinet dengang.

Egen indsats

Men du kan altså også selv gøre noget for at spare.

At køre længere på literen kan være en – eller rettere: flere – øvelse(r), men alligevel ikke så svær.

Og der er god ræson i det: En dansk gennemsnitsbilist kan spare cirka 1.000 kroner om året for hver kilometer, bilen kører længere på literen.

Ifølge bilforsikring.net kører bilisten omkring 55 kilometer om dagen – cirka 20.000 kilometer årligt.

Klik dig gennem galleriet og spar penge. Og det er ikke kun penge, der spares. Rent faktisk gør du også noget godt for miljøet. På den måde tænker du ikke blot på pengepungen, men også jorden og dine børns fremtid.

Står du lige for at skulle købe ny bil: I denne artikel kan du se de 10 familiebiler, der – som udgangspunkt – kører længst på literen.

På FDMs hjemmeside kan du også finde en brændstofberegner, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du skal vælge en benzin- eller dieselbil.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu