Lær at læse eller bliv skåret i kontanthjælp

24. februar 2013 07:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lær at læse eller bliv skåret i kontanthjælp
Billede mangler

Hvis man er under 30 år, kontanthjælpsmodtager og uden ungdomsuddannelse, skal man lære at læse, skrive og regne, hvis man vil beholde sin fulde kontanthjælp, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der vil afsætte 250 millioner kroner til voksenundervisningen, skriver avisen.dk.

 

»Det må være i den unges egen interesse, så jeg vil tro, at langt de fleste vil tage imod det. Man må dog ikke se bort fra, at der er nogle i den her målgruppe, der har ret dårlige erfaringer med at være på skolebænken,« siger Mette Frederiksen til Avisen.dk.

Forslaget er et af flere elementer i den kontanthjælpsreform, der forventes at blive fremlagt i næste uge, og som også vil indeholde forslag til såkaldte »nyttejob« samt om beskårede kontanthjælpsydelser til visse grupper.

Ministeren pointerer, at reformforslaget læner sig op ad »ret og pligt«, og det vil også gøre sig gældende for delelementet om at placere de unge uden færdigheder på skolebænken.

»Hvis samfundet betaler for et kursus, så dine beskæftigelsesmuligheder bliver bedre i fremtiden, og du ikke dukker op, så kan du sanktioneres,« siger ministeren således til avisen.dk.

I det konkrete forslag har Mette Frederiksen taget udgangspunkt i en rapport foretaget af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte i 2012, som konkluderer, at mindre end 10 procent af de i alt 108.000 kontanthjælpsmodtagere, som har svært ved de basale færdigheder, fik et tilbud, der kunne have styrket disse færdigheder.

»At flytte unge fra kontanthjælp over i beskæftigelse kan hurtigt blive et meget kort eventyr. Vi skal have dem til at bide sig fast på arbejdsmarkedet, og det kræver både helt basale færdigheder og uddannelse. Det har været et mantra i mange år, at man hurtigst muligt skulle tilbage på arbejdsmarkedet, hvor vi er ved at dreje beskæftigelsespolitikken derhen, hvor det bliver den bedste vej tilbage,« lyder det fra Mette Frederiksen til avisen.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu