Lærer anmeldt for vold mod elever: “Meget alvorligt”

8. februar 2017 15:21 | Af: Matias Mortensen

Skoleforvaltningen i Aalborg kommune har politianmeldt en tidligere lærer, efter flere elever har fortalt om voldsepisoder og psykiske krænkelser.

Lærer anmeldt for vold mod elever:
Flere elever på Gudumholm Skole har fortalt om episoder, hvor en tidligere lærer var voldelig over for dem. Foto: Scanpix

En tidligere lærer på Gudumholm Skole i Gudumholm sydøst for Aalborg er blevet meldt til politiet for vold mod flere af sine elever.

Det skriver Nordjyske.dk.

Newsbreak.dk har uden held forsøgt at kontakte Nordjyllands Politi, skolens bestyrelsesformand og Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune for yderligere kommentarer.

Den mandlige lærer var ansat på skolen i en kortere periode i 2015, men det er først nu, at skoleledelsen er blevet opmærksom på sagen, da en familie omkring årsskiftet rettede henvendelse til forvaltningen. Flere elever fra en af skolens klasser på 2. årgang har fortalt, at de har været udsat for både fysisk vold og psykiske krænkelser fra læreren.

– De meldinger, vi har fået, tyder på, at det er meget alvorligt, det børnene har været udsat for, siger Jakob Ryttersgaard, der er skolechef i Aalborg Kommune til Nordjyske.dk.

Flere tilfælde

De berørte børn har fået hjælp af kommunens skolepsykologer, og skolen har informeret forældrene om sagen, fortæller skoleleder Anne Mette Bak til Nordjyske.dk.

– Vi har skrevet ud til alle forældre, og vi har rådgivet om, hvordan forældrene skal spørge ind til, om deres børn har oplevet noget, siger hun.

Hun oplyser også, at der formentlig er flere tilfælde end dem i anmeldelsen. Det er skolen ved at undersøge, og der kan derfor komme yderligere anmeldelser i sagen.

Ingen anholdt

Politikommisær hos Nordjyllands Politi bekræfter anmeldelsen overfor Nordjyske.dk. Han ønsker dog ikke at oplyse mere, end at politiet efterforsker sagen og tager den meget alvorligt.

Politiet har ikke anholdt nogen i sagen.

Den anmeldte lærer blev fyret efter to måneders ansættelse på skolen – fyringen havde dog ikke noget med de anklager, der nu er kommet frem, at gøre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu