ANNONCE

Lærer bankede skoleelever: Udvises fra Danmark

29. november 2018 15:06 | Af: Newsbreak.dk

En 40-årig lærer fra Tyskland er blevet idømt et års fængsel - og en udvisning af Danmark

Lærer bankede skoleelever: Udvises fra Danmark
I næsten to har en lærer slået og taget kvælertag på elever på en skole i Tønder.

En 40- årig mandlig lærer fra Tyskland er i dag ved Retten i Sønderborg kendt skyldig i vold mod børn på den tyske privatskole Ludwig Andresen Schule i Tønder over en næsten to-årig periode. Eleverne er født mellem 2009 og 2010.

Det skriver DR Syd.

Han er blevet idømt et års ubetinget fængsel og fratages retten til at have med børn og unge under 18 år at gøre.

Han bliver også udvist af Danmark og får indrejseforbud i seks år.

Ifølge anklageskriftet har den 40-årige lærer flere gange grebet fat om halsen på eleverne og løftet dem op, så de ikke kunne trække vejret eller nå jorden med benene.

Retten lagde vægt på voldens karakter, og antallet af voldelige episoder mod børn, der var betroet tiltaltes varetægt som lærer. Der blev også lagt vægt på, at andre børn har overværet volden.

Nægtede sig skyldig

Læreren nægtede sig skyldig i alle anklagepunkter og fortæller i dag i retten, at skolen har mange adfærdsvanskelige børn, der de sidste to år har krævet fysisk indgriben.

– For at beskytte dem mod sig selv og andre har jeg taget børnene i armen eller skulderen for at skille dem ad, for at berolige dem eller for at føre dem ud af klassen.

Den 40-årige lærer mener, der er drevet hetz mod ham, og at forældrene til de adfærdsvanskelige børn giver ham og skolen skylden for deres børns opførsel i stedet for at se på deres egne fejl.

– Jeg føler mig mobbet i den her sag. Jeg har tabt min arbejdsplads, og det er jeg rystet over. Jeg ser mig ikke som en gerningsmand, men som offer.

Den 40-årige lærer anker dommen til landsretten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu