Lærer-strid udskyder godkendelse af forlig

4. marts 2013 16:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærer-strid udskyder godkendelse af forlig
Billede mangler

Det var planen, at forhandlingsfællesskabet KTO, der repræsenterer knap en halv million offentligt ansatte, mandag eftermiddag på et repræsentantskabsmøde skulle have godkendt det overenskomstforlig, man i midten af februar indgik med Kommunernes Landsforening (KL). Men sådan gik det ikke.

 

»Vi vil ikke godkende det samlede forlig, før alle er i gang med reelle forhandlinger. Vi konstaterer, at lærerne ikke har været i realitetsforhandlinger, og derfor synes vi, at vi er nødt til at sige: Hov, stop lige en halv,« siger FOA-formand Dennis Kristensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Mandagens beslutning betyder dog ikke, at aftalen mellem KTO og KL falder til jorden.

»Vi er klar til at godkende den, hvis vi får en melding fra lærerne om, at man er i gang med reelle forhandlinger. Hvis det her varer længe, kan det forsinke den lønstigning, vi skulle have 1. april med en måned,« siger Dennis Kristensen og understreger, at KTO ikke blander sig i, hvad lærere og kommuner måtte blive enige om:

»Vi lægger meget vægt på, at vi ikke blander os i, hvad de skal aftale,« siger han.

Det er nu op til Forligsinstitutionen at forsøge at bringe KL og Danmarks Lærerforening til enighed om en aftale, der kan forhindre den konflikt, som kan lægge landets skoler øde fra 1. april. Lærernes formand, Anders Bondo, sagde inden mødet, der begyndte i Forligsinstitutionen i det indre København mandag formiddag, at man er klar til reelle forhandlinger:

»Jeg er ikke i tvivl om, at forligskvinden vil stille store krav til os om at gå ind i reelle forhandlinger, og det vil vi selvfølgelig leve op til fuldt ud, og det håber jeg, at KL også er parat til,« sagde han og tilføjede:

»Jeg tror, at der ligger et meget stort pres – også på KL – for at få lavet en aftale, så lad os nu se, om det ikke lykkedes. Vi har en måned, og vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at nå et resultat.«

Tirsdag eftermiddag holder Danmarks Lærerforening stormøde i Odense, hvor cirka 2.000 tillidsrepræsentanter skal drøfte den anspændte situation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu