ANNONCE

Lærere afviser elever til jobsamtale

13. januar 2012 16:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lærere afviser elever til jobsamtale
Billede mangler

Eleverne hører til i klasseværelset og ikke til jobsamtalen.
Sådan lyder meldingen fra Danmarks Lærerforening, der afviser et forslag fra Danske Skoleelever om at elevernes repræsentanter skal være med til jobsamtalen, når der skal ansættes en ny lærer.
“Eleverne skal ikke bestemme, hvem der skal være lærere. Det er nu engang ledelsens opgave at sørge for, at der er kvalificerede lærere til at varetage undervisningen på de skoler, hvor ledelsen i sidste ende står med ansvaret for kvaliteten. Det er ikke elevernes opgave,” siger formand Anders Bondo Christensen til Newspaq.
Tidligere fredag afviste Skolelederforeningen forslaget med henvisning til, at elever under 18 år næppe vil kunne forvalte den tavshedspligt, der er i forhold til fortrolige oplysninger under jobsamtalen.
I stedet foreslår næstformand i Skolelederforeningen Claus Hjortdal, at eleverne fortæller, hvilke ønsker de har til deres nye lærers profil, før ansættelsesprocessen går i gang.
Det har lærerforeningens formand intet imod.
“Jeg har ingen problemer med at skolelederen på den måde drøfter med eleverne, hvad det er man vil med skolen og hvilken lærerprofil, man ønsker på skolen. Men det er afgørende, at den leder, der står med ansvaret for kvaliteten også har det afgørende ord,” siger Anders Bondo Christensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu