Lærere betaler selv hjemmearbejdet

15. marts 2013 16:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærere betaler selv hjemmearbejdet
Billede mangler

Volder lektierne Emma problemer? Eller har Viktor været oppe at slås i skoletiden? Så kan mor eller far ringe til klasselæreren, når aftensmaden er spist. For nok er det uden for almindelig arbejdstid, og oftest har læreren ikke en arbejdsgiverbetalt telefon, men alligevel bliver den private telefon i lærerens hjem taget. Og arbejdsmailen bliver også tjekket.

 

En ny undersøgelse viser, at 67 procent af de adspurgte lærere og 71 procent af lederne mener, at der er en stigende forventning fra omverdenen om, at lærerne står til rådighed udenfor almindelig arbejdstid. Og for hele 95 procent af lederne er det vigtigt, at deres medarbejdere har adgang til arbejdsdokumenter hjemmefra.

En forventning, der er helt naturlig, lyder det fra Danmarks Lærerforening (DLF).

»Forventningen om at stå til rådighed er der helt sikkert, og den arbejdstidsaftale, vi har, indtil den måske nu bliver forkastet, lægger også op til, at vi er tilgængelige. For det er fleksibelt arbejde at være lærer,« siger næstformand i DLF Dorte Lange og fortsætter:

»Vi har indgået aftaler på baggrund af fleksibilitet, for vi ved, at skal man løse læreropgaven på en god måde, så skal vi være til rådighed for elever og forældre. Det anser de fleste lærere som en naturlig og nødvendig del af jobbet,« siger hun.

I undersøgelsen, som er lavet af Epinion og Userneeds for TDC Erhverv, viser det sig også, at det kun er de færreste lærere, der får betalt mobilregningen eller det hjemlige internet, som bliver brugt til arbejdet. Således får fire procent betalt deres hjemmearbejdsplads, og fem procent har en telefon, som arbejdsgiveren får regningen for.

»Det siger lidt om, hvad samfundet får af lærerne, og hvor meget lærerne giver af fleksibilitet og egne ressourcer. Det er det, man indtil videre har fået,« siger Dorte Lange fra Danmarks Lærerforening.

I undersøgelsen har 530 folkeskolelærere været med, mens 250 skoleledere er blevet interviewet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu