ANNONCE

Lærere blæser til kamp mod reklamekroppe

10. februar 2012 13:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lærere blæser til kamp mod reklamekroppe
Billede mangler

Danske piger er så selvbevidste eller flove over deres kroppe, at de i stigende grad dropper badet efter idræt eller helt pjækker fra timerne.
Hele 30 pct. af eleverne i de ældste klasser i folkeskolen har det dårligt med at bade med andre, viser en ny undersøgelse, og det får Danmarks Lærerforening til at opfordre alle, der arbejder med unge, til at hjælpe med at styrke elevernes selvværd.
“Jeg synes, at man skal se det her som et langt større problem end det, at man ikke går til idræt,” siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Newspaq.
Han mener, at børn og unge udsættes for en reklamekultur, som giver dem et skævt selvbillede og medfølgende lavt selvværd.
“De er jo meget, meget kraftigt påvirket af hele reklamekulturen, og derfor er vi oppe mod stærke kræfter, og derfor bliver vi nødt til at arbejde sammen – alle der har med de unge at gøre,” siger Anders Bondo Christensen.
Børnenes forældre og seksualundervisningen i folkeskolen står centralt i samarbejdet, siger Anders Bondo Christensen.
“Man kan prøve at skabe en forståelse hos sine egne børn for, at vi skal have en accept af forskelligheden, at forskelligheden faktisk er en styrke, og at vi ikke er ens alle sammen. Det, tror jeg, er en del af det, forældrene kan bidrage med.”
Skolen kan også gøre en indsats ved at italesætte de unges flovhed over deres kroppe.
“Det her er ikke kun idrætslærerens problem. Det er noget, alle der er omkring de unge, har ansvar for at få gjort noget ved. Det er noget vi skal inddrage i seksualundervisningen,” siger Anders Bondo Christensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu