Lærere klar til kompromis om arbejdstid

24. februar 2013 17:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærere klar til kompromis om arbejdstid
Billede mangler

Lærernes arbejdstid har skabt dyb splittelse mellem Danmarks Lærerforening (DLF) og de kommunale arbejdsgivere i KL, og begge parter frygter, at striden kan ende i konflikt, hvis de ikke bliver enige om en ny aftale.

 

Hidtil har DLF holdt fast i den nuværende aftale, der i detaljer bestemmer, hvordan lærerne skal bruge deres arbejdstid, men nu melder lærerforeningen sig klar til at indgå et kompromis med KL, der vil give de enkelte skoleledere mere magt over arbejdstidens tilrettelæggelse.

På et forhandlingsmøde søndag foreslog lærernes repræsentanter, at man laver en aftale, der svarer til skolepædagogernes arbejdstidsaftale. Den er mindre detaljeret en lærernes nuværende aftale, men har dog afsat et antal timer til forberedelse og andre opgaver end undervisning.

»Skolepædagogernes aftale har en grundpulje af timer til de opgaver, som pædagogerne har ud over deres grundlæggende arbejde med børnene. Resten er til skolelederens disposition, præcis som KL ønsker. Vi synes, det er et godt kompromis, selvfølgelig vil vi helst beholde vores nuværende aftale,« siger DLF-formand Anders Bondo Christensen.

Han betegner KLs krav til arbejdstidsaftalen som »wild west«, det vil sige helt uden regler og retningslinjer. Det vil ifølge lærerforeningen føre til et bureaukratisk kaos på skolerne, men formanden føler, at foreningens nye udspil vil kunne opfylde KLs overordnede ønsker, der også tæller afskaffelsen af den lokale aftaleret i kommunerne.

KL og DLF mødes tirsdag til det sidste møde, og lykkes det ikke at nå til enighed, kan det ende med, at kommunerne lockouter lærerne og sender eleverne hjem.

Anders Bondo Christensen kan ikke sige, om konflikttruslen er blevet større eller mindre efter søndagens forhandlinger.

»Det var ikke et møde, der rykkede for alvor, men det var bestemt ikke spild af tid. KL fik mulighed for at betrygge os i forhold til noget af de hårde udmeldinger, som de er kommet med, men jeg kan ikke bedømme, om de er parat til at gå på kompromis,« siger lærernes formand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra KLs chefforhandler, borgmester Michael Ziegler (K).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu