Lærere kører kampagne fra morgenstunden

28. februar 2013 09:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærere kører kampagne fra morgenstunden
Billede mangler

På en kold torsdag stimler lærerne fra Sølvgadeskole i København sammen foran skolegården. Grønne løbesedler deles ud. De vil ikke have forringelser.

 

»Det handler ikke bare om et antal timer med børnene. Det handler om kvaliteten med børnene, og den er jeg oprigtigt bange for sættes over styr,« siger tillidsmand på skolen, Miki Kalfner. Han er særligt bange for, at resursestærke børn på skolen ryger over i den nærliggende privatskole, fordi man der kan få bedre forberedte skolelærere, hvis der skal spares på forberedelsestiden.

»Hvis heldagsskolen trumfes igennem, rammer det folkeskolen hårdt. Mine børn sagde med det samme, at de ville i privatskole, hvis de skal gå i skole hele dagen og ikke have tid til karate eller sang,« siger Majbrit Sommer, der selv er lærer på en privatskole og har to børn i tredje og sjette klasse på Sølvgadeskole.

Den holdning deler forælder Jesper Nørøxe ikke. Særligt de små børn kan få glæde af en heldagsskole – også selv om, det kan gå ud over forberedelsestiden.

»Det lyder udmærket med en skole hele dagen, også selv om det koster lidt på forberedelsestiden. Det med at man blander lidt mere af den traditionelle undervisning med det, de laver i fritidshjemmet, er rigtig godt. Specielt for sådan en lille størrelse her, der ikke skal sidde ned hele tiden,« siger han.

Her til morgen har lærere landet over delt sedler ud for at forklare forældre til børn i folkeskolen, hvorfor de nuværende forhandlinger med Kommunernes Landsforening (KL) er vigtige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu