ANNONCE

Lærere og sygeplejersker vil bestemme mere

25. januar 2012 10:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lærere og sygeplejersker vil bestemme mere
Billede mangler

Lærere, sygeplejersker, socialrådgivere, politibetjente, farmakonomer og soldater vil have mere medbestemmelse i tilrettelæggelsen af deres arbejde.
I en ny stor undersøgelse blandt 8.500 tillidsfolk, som Carma, Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, har foretaget for hovedorganisationen FTF, svarer 71 procent af de tillidsvalgte medarbejderrepræsentanter, at der bør være mere medbestemmelse på arbejdspladserne.
54 procent ønsker mere medbestemmelse i tilrettelæggelsen af budgetter, nedskæringer, normeringer, teknologi og andet.
Men medbestemmelse kommer ikke dumpende fra himlen. Den må medarbejderne selv være med til at tage. Det pointerer professor ved Carma, Henning Jørgensen.
Medarbejderne har har et ansvar for, at samarbejdsudvalgene overholder aftalerne om reel medinddragelse.
“De fleste arbejdsgivere er født i trillebørens tegn – de skal skubbes. Når arbejdsgiversiden ikke er så villige til at give reel medbestemmelse, så må medarbejderne selv arbejde på at tage den,” siger Henning Jørgensen til FTF.
Hos arbejdsgiverne er der ingen uenighed. Formanden for KL’s løn- og personaleudvalg, borgmester Michael Ziegler, har en opfordring til medarbejderne:
“I skal turde tage ansvar og ikke bare pege fingre. Vis jeres leder, at I kan træffe beslutninger, også når det er svært. Sørg for at jeres bidrag er konstruktive og kvalificerede, så samarbejdssystemet ikke bare bliver et forum for utilfredshed. Tag et medansvar for at MED-systemet bliver brugt,” siger han til FTF.
FTF-formand Bente Sorgenfrey opfordrer også medarbejderne til selv at tage ansvaret for at få lov til at sidde med ved det store bord.
“Det grundlæggende vilkår for de vigtige beslutninger på arbejdspladserne i disse år er krise og besparelser. Skal medarbejderne være med på tegnebrættet omkring de aktuelle kriseløsninger, nytter det ikke kun at ville være med til at træffe beslutninger, der er populære i baglandet,” siger hun til FTF’s hjemmeside.
Kilde: FTF.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu