Lærerformand er dybt forundret over Vestager

3. marts 2013 12:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærerformand er dybt forundret over Vestager
Billede mangler

»Det er et klart brud på den danske forhandlingstradition«.

 

Det siger formanden for Danmarks Lærerforening (DLF), Anders Bondo Christensen, efter at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har givet lærerne en opsang midt i overenskomstkonflikten mellem DLF og Kommunernes Landsforening (KL).

»Det er noget, der bør bekymre langt ud over lærernes grænser, og det er noget, der berører hele overenskomstsystemet. Når en regering blander sig og fortæller, hvad der er rigtigt og forkert, så er det altså uendeligt svært at nå en løsning, som begge parter kan se sig selv i,« siger Anders Bondo Christensen til Berlingske Nyhedsbureau og fortsætter:

»Når jeg tænker på, hvilket ramaskrig det gav, da finansminister Bjarne Corydon (S) sendte en SMS til kabinepersonalet midt i SAS-forhandlingerne, så er det her en langt mere massiv indsats, regeringen har lavet. Der har været læserbreve i aviserne, hvor regeringen forholder sig til forhandlingerne, og der har været en række tilkendegivelser fra ministre, som jeg mener, man ikke bør komme med,« lyder det fra DLF-formanden.

I et interview med Berlingske søndag siger økonomi- og indenrigsministeren, at lærerne tager regeringens forslag til en folkeskolereform som gidsel i deres faglige kamp, og Margrethe Vestager er citeret for at sige, at hun »oplever, at der bliver skabt myter« fra lærernes side.

»Danmarks Lærerforening antyder i deres kampagner, at lærerne med regeringens reformudspil ikke får tid til forberedelse, hvilket skulle føre til discountundervisning. Men det billede kan jeg slet ikke genkende,« siger Margrethe Vestager.

Folkeskolereformen lægger op til, at eleverne tilbringe mere tid i skolen og have flere undervisningstimer, men ifølge lærerne vil det gå ud over kvaliteten og ikke mindst forberedelsestiden.

Ifølge Anders Bondo Christensen er ministerens kritik totalt forfejlet.

»Regeringen har selv blandet vores aftaleforhandlinger dybt, dybt ind i deres egen folkeskolereform. Der ligger et papir fra Ministeriet for Børn og Undervisning samt Finansministeriet dateret 18. oktober 2012, hvor der adskillige gange står, at finansieringen af den her omfattende folkeskolereform skal ske gennem lærernes overenskomst og arbejdstidsaftale. Man har jo direkte koblet overenskomstforhandlingerne sammen med deres politiske prestigeprojekt,« siger Anders Bondo Christensen og understreger:

»Vestagers indblanding er helt ubegribelig«.

Mandag mødes lærerne og KL til drøftelser i Forligsinstitutionen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu