Lærerformand forventer reelle forhandlinger med KL

4. marts 2013 08:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærerformand forventer reelle forhandlinger med KL
Billede mangler

Kommunernes Landsforening (KL) har kørt hårdt på i forhandlingerne med Danmarks Lærerforening ved at varsle en lockout af lærerne, men formanden for lærerforeningen forventer en opblødning, når parterne mødes i Forligsinstitutionen mandag formiddag.

 

»Jeg er ikke i tvivl om, at forligskvinden, Mette Christensen, vil stille store krav om, at vi går ind i reelle forhandlinger. Det vil vi leve op til, og det håber jeg også, at KL er parate til,« siger Anders Bondo Christensen.

I weekenden blandede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sig i forhandlingerne ved at udtrykke opbakning til KL, og flere eksperter spår, at KL blot venter på et regeringsindgreb, så arbejdstidsreglerne for lærerne kan blive, som KL vil have det.

Anders Bondo Christensen frygter da også, at regeringen og KL allerede har planlagt forløbet.

»Det, at KL afbrød forhandlingerne, inden vi var kommet til et sted, hvor man kunne sige, at vi ikke kunne komme videre, signalerer da, at det er en koordineret indsats,« siger lærerformanden.

Han mener dog, at der ligger et eksternt pres på KL.

»Det er helt urimeligt, hvis forældre og elever skal tages som gidsler, og derfor tror jeg, at der ligger et meget stort pres også på KL for at få lavet en aftale,« siger Anders Bondo Christensen.

KLs chefforhandler, Michael Ziegler, afviser, at han og de øvrige KL-repræsentanter har koordineret indsatsen med regeringen.

»Vi bliver ikke fjernstyret af regeringen. Sagen er den, at vi allerede talte om et opgør med arbejdstidsreglerne, inden den nuværende regering kom til. Vi har idéer til, hvordan folkeskolen skal indrettes, og vi er kun glade for, at de tilsyneladende har bred opbakning i Folketinget,« sagde Michael Ziegler søndag.

Anders Bondo Christensen er forberedt på, at der kan blive tale om langstrakte forhandlinger i Forligsinstitutionen.

»Det er komplekst, når der er tale om en helt ny arbejdstidsaftale, og derfor kan det tage tid,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu