Lærerstuderende afviser nyt forslag

9. maj 2012 13:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lærerstuderende afviser nyt forslag
Billede mangler

Arbejdsløse nyuddannede lærere skal ud og samle erfaring, og Danmarks Lærerforening har lavet en plan, der skal sikre det.
Forslaget går ud på, at nyuddannede lærer, der ikke kan finde et job, i stedet skal undervise på folkeskoler uden løn.
En arbejdsuge på 20 timer skal så sikre dem deres dagpenge, samtidig med at de får mere erfaring med jobbet og kommer tættere på det rigtige arbejdmarked.
Men den idé får ikke de lærerstuderende til at gribe kridtet og fare op til tavlen, lyder det fra Lærerstuderendes Landskreds.
“Jeg synes, det er problematisk, at man skal arbejde for sine dagpenge. Det er vigtigt at opretholde skellet mellem arbejde og arbejdsløshed, og dagpenge er jo arbejdsløshedsunderstøttelse,” siger formand Tobias Holst til Newspaq.
Han glæder sig over, at Lærerforeningen arbejder for at hjælpe de arbejdsløse studerende, men understreger, at det foreslåede dagpenge-system ikke skal give de arbejdsløse egentlige læreropgaver.
“Hvis du skal lave reelt lærerarbejde, skal du ansættes som lærer. Så der må og skal være en grundlæggende forskel i det, man bliver sat til at lave. Ellers er det bare billig arbejdskraft,” siger Tobias Holst til Newspaq.
Derfor er det vigtigt, at det kommer til at foregå under meget ordnede forhold, understreger han.
Og særligt hvis idéen skulle tvinge folk til at arbejde for dagpengene, er der grund til at være bekymret.
“Det må ikke gå ud over dine dagpenge, at du bliver sendt i arbejde. Det skal være frivilligt for den enkelte arbejdsløse, og det skal være sådan, at du optjener yderligere dagpenge, fordi du reelt udfører en funktion for samfundet,” siger Tobias Holst.
Men kan disse krav imødekommes, er han ikke helt afvisende over for tanken bag forslaget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu