ANNONCE

Læreruddannelse er plan B for mange

11. august 2012 10:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Læreruddannelse er plan B for mange
Billede mangler

Læreruddannelsen er en populær plan B for studerende, som har fået afslag på deres drømmeuddannelse.
Flere professionshøjskoler oplever, at der netop nu kommer mange ansøgninger til de ledige pladser på læreruddannelserne.
Men læreruddannelsen kan dermed blive en afløser for drømmestudiet, og det skaber bekymring.
De unge ender med at vælge en uddannelse, hvor de er sikre på at komme ind, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.
– Vi har brug for lærere, som er engagerede og ikke i virkeligheden hellere ville have lavet noget andet, men blev nødt til at tage lærerarbejdet. Det er en forkert måde at rekruttere lærere på, understreger Anders Bondo Christensen.
Han mener, at der politisk er gjort for lidt for at gøre læreruddannelsen attraktiv. Uddannelsen har netop haft lave tal i første rundes ordinære tilmelding, hvor fire procent færre har søgt ind på uddannelsen i forhold til sidste år.
I anden runde har blandt andre Professionshøjskolen UCC på Sjælland foreløbig fået 100 ansøgninger til læreruddannelserne, mens Hjørring har fået 23, og VIA i Midtjylland har fået 60.
Men de nye ansøgere kan påvirke det enorme frafald på uddannelsen, som i øjeblikket er på 39 procent, mener lærerformanden.
Og formanden for professionsskolernes rektorkollegium erkender problemet med at optage studerende, som i første omgang ikke har søgt ind.
– Det er en klassisk udfordring, at dem, som optages i anden omgang, dropper ud. Hvis beslutningen tages for hurtigt uden at have undersøgt det, er risikoen større for, at man siger “ej, det er ikke noget for mig”, siger Erik Knudsen.
Professionshøjskolerne modtager ansøgninger til de ledige pladser på læreruddannelsen frem til studiestart. Ud over læreruddannelsen er også pædagog- og sygeplejerskestudierne populære valg blandt dem, der blev afvist på drømmestudiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu