Lærervideo misinformerer om børns skoledag

11. marts 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lærervideo misinformerer om børns skoledag
Billede mangler

Reklamevideo fra Danmarks Lærerforening viser en forælder, der er bange for, at hendes børn mister deres fritid, hvis skoletiden i en heldagsskole bliver fra klokken 8.00 til 16.00.

 

Timetallene i regeringens reformudspil »Gør en god skole bedre« viser imidlertid, at der er planer om skolegang for 0. til 3. klasse fra klokken 8.00 til 14.00, for 4. til 6. klasse fra klokken 8:00 til 15.00 og for 7. til 9. klasse fra klokken 8.00 til klokken 15.30.

Det har ikke været muligt at få en mundtlig kommentar fra Danmarks Lærerforening heller ikke fra filmholdet, der har lavet filmen. Men i en mail til Berlingske Nyhedsbureau erkender næstformand Dorte Lange, at forældrene skulle have været briefet bedre.

»De forældre, der optræder i filmen, har haft frie tøjler til sige, hvad de ville om den lange skoledag. Men vi skulle selvfølgelig have været mere præcise i briefingen og oplægget til forældrene,« skriver hun.

Hos regeringspartiet Radikale Venstre raser man over, at lærerne med kampagnen fremsætter, hvad de Radikale anser for at være en direkte løgn.

»Det er ærgerligt det her. Vi kan ikke have en debat, hvor en part blandt andet med den her video, lyver omkring det, vi faktisk vil, nemlig lave en solid og god reform af folkeskolen, der vil gavne børnene,« siger børne- og undervisningsordfører Lotte Rod (R) og tilføjer:

»Vi kan være uenige omkring det her. Men hvorfor gå ud og lyve og afspore debatten. Jeg forstår det ikke,« lyder det fra Lotte Rod.

Hun understreger, at regeringen intet sted har nævnt en skole fra 8.00 til 16.00, men at nogle kommuner selv har valgt at lave en heldagsordning.

Danmarks Lærerforening oplyser, at der ikke foreligger planer om at ændre videoen på nuværende tidspunkt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu