Læserfotos af skybrud: Da himlen åbnede sig over Danmark

29. juli 2018 08:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der var ikke vand til alle dele af Danmark. Til gengæld var der rigtig meget vand et enkelt sted.

Før lørdag, 28. juli, var der i Danmark faldet små tre milimeter regn den forgange måned. Det ændrede sig, da det af Danmarks Meteorologiske Institut, varslede skybrud ramte Danmark.

Det ramte i form af et bælte, der startede i den sydvestlige del af Jylland, og som lørdagen igennem trak længere og længere mod nordøst.

Newsbreak.dk har talt med vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø, der fortæller, at det i sidste ende ikke var alle dele af landet, der endte med at få vand, og at nogle steder fik virkelig, virkelig meget vand.

– Man fik ikke meget på Bornholm eller i København. På Østerbro, hvor jeg sidder, er der ikke faldet én dråbe, lyder det fra Henning Gisselø.

45 milimeter vand

Hvis man har savnet regnvejr de seneste dage, kan det have været frustrerende at vente på en skylle, der i sidste ende aldrig ankom. Særligt når man tænker på, at andre steder i landet fik så rigeligt med vand.

– Vi så skybrud flere steder. Sønderjylderne fik mest vand, ét sted fik man mere end 45 milimeter, fortæller Henning Gisselø.

Da Newsbreak.dk talte med Henning Gisselø lørdag aften, fortalte han, at der ét sted i Sønderjylland var faldet 30 milimeter vand på 30 minutter.

Et skybrud defineres af, at der på 30 minutter falder 15 milimeter vand, så i den henseende, har der et sted i Danmark været dobbelt skybrud.

KLIK DIG GENNEM GALLERIET OG SE LÆSERNES EGNE FOTOS FRA AFTENENS REGNVEJR.

Regnen kom med en koldfront, der er på vej væk fra Danmark igen søndag. Efterspillet af den betyder, at søndagsvejret bliver køligere, end juli ellers har været kendt for. Det bliver dog ikke koldt, “bare” 20-25 graders varme, lidt skyer og sol for resten.

Er man typen, der er gået død i den ekstremt varme, danske sommer, bør man overveje at stikke hovedet i en fryser, når kalenderen viser, at det er blevet mandag.

– Mandag, tirsdag og måske også onsdag, kan vi godt komme over 30 grader igen, lød det fra Henning Gisselø, da Newsbreak.dk talte med ham om dagens, og de kommende dages, vejr.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu