ANNONCE

Læserne raser mod folketingsmedlem: “Løgnhals”

26. januar 2021 12:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Venstres udenrigsordfører har været ude at rejse. Mens alle rejser til hele verden frarådes

“Gå af”. “Løgnhals”. “Idiot”.

Det er blot nogle af kommentarerne, der er at læse på Facebook under artiklen omkring Michael Aastrup Jensens Dubai-tur.

Venstres udenrigsordfører har været i Dubai – med sin kæreste.

Det har fået en del op af sofaen og til tasterne. Nogle af de kommentarer kan du læse i galleriet over artiklen.

Newsbreak.dk vil gerne have Aastrup Jensens ord på blandt andet kommentarerne, hvorfor han i første omgang tog beslutningen om turen, og hvilken betydning hele sagen kan få for ham og Venstre.

Det har ikke været muligt, og Michael Aastrup Jensen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Har beklaget

Det var Ekstra Bladet, som afslørede, at Aastrup Jensen var rejst til Dubai med sin kæreste i begyndelsen af januar.

Det gjorde duoen, selv om Udenrigsministeriet frarådede alle ikke-nødvendige rejser på grund af coronasituationen og frygten for, at mutationer ville blive slæbt tilbage til Danmark.

– Jeg deltog i forskellige møder, som jeg ikke behøver fortælle Ekstra Bladet om. Blandt andet et møde med den danske generalkonsul, sagde Aastrup Jensen i første omgang til Ekstra Bladet om formålet med turen.

Et møde, der var arrangeret på Aastrup Jensens eget initiativ.

Siden er det kommet frem, at turen også var en ferierejse for ham og kæresten – noget, han altså i første omgang benægtede.

I et interview med TV2 Østjylland har han beklaget forløbet.

– Hvis jeg på nogen måde kunne skrue tiden tilbage og lade være med at tage af sted, så gjorde jeg det. Det er den absolut dummeste ting, jeg har gjort i de 30 år, jeg har været medlem af Venstre, siger han blandt andet i interviewet, som han har lagt op på sin Facebook-side.

Dubai i søgelyset

Flere danske kendisser er lige nu fanget i Dubai, da der for øjeblikket er lukket for alle fly fra Dubai.

Blandt dem Mikkel Kessler, Michael Maze, Nicklas Bendtner og kæresten Philine Roepstorff.

– Vi har tidligere set mutationer komme ind via Dubai, og vi kan vi ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt, sagde transportminister Benny Engelbrecht i den forbindelse.

Kendissernes rejser er faldet flere for brystet. Også landets statsminister.

– Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det. Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle – inklusiv dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land – virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud, sagde hun tirsdag.

– Det er virkeligt vigtigt, at alle lytter til det. Man risikerer at tage mutationer med til Danmark. Det kan underminere vores epidemikontrol og dermed smitte andre og det, der er værre, sagde hun videre.

“Besynderligt signal”

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar om Aastrups Dubai-rejse fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Han har dog tidligere taget afstand fra turen.

– Jeg synes, det var en forkert beslutning og et besynderligt signal at sende, har formanden blandt andet sagt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu