Læskedrikke øger risiko for sukkersyge

29. juli 2015 05:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Læskedrikke øger risiko for sukkersyge
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Du skal passe på med at indtage for mange søde læskedrikke, hvis du vil undgå at få sukkersyge.

Et nyt studie viser nemlig, at man har 13 procent højere risiko for at udvikle diabetes 2, hvis man drikker eksempelvis sodavand og saft hver dag. Og det er ligegyldigt, om man er tyk eller tynd.

Studiet er lavet på University of Cambridge School of Clinical Medicine og er netop blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift British Medical Journal. Her har man samlet resultater fra 17 forskellige studier, der er blevet gennemført i Europa, Japan, Singapore og USA.

Resultaterne er ifølge Diabetesforeningen endnu et tegn på, at politikerne bør handle og genindføre sukkerafgiften, der blev afskaffet fra 1. januar 2014.

»Flere undersøgelser viser, at sukkerholdige drikkevarer er meget negative for helbredet. Vi mener, at sodavandsafgiften skal genindføres,« siger Henrik Nedergaard, Diabetesforeningens administrerende direktør.

»Det nytter ikke noget at lukke øjnene. Vi står over for en diabetesepidemi – 200.000 har allerede type 2-diabetes uden at vide det, og 750.000 har prædiabetes. Vi skal have gang i massive forebyggelsesinitiativer, og vi ved, at sodavandsafgiften kan nedsætte forbruget,« siger Henrik Nedergaard.

I dag har 321.000 danskere diagnosen diabetes. Man regner med, at antallet vil være oppe på 600.000 i år 2025.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu