ANNONCE

Lagt mærke til det? Dette er blevet dyrere

22. juni 2020 17:17 | Af: Newsbreak.dk

Museer, biografer, teatre og festivaler er alle steget mere i pris end de generelle priser i samfundet.

Kulturinteresserede danskere må grave dybere i lommerne, når billetten til museer, teatre og andre kulturoplevelser skal betales. Således er en række populære kulturtilbud steget mere i pris end de generelle priser i samfundet over en periode på fire år.

Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Den største prisstigning blandt kulturtilbuddene har fundet sted på danske museer, hvor billetten gennemsnitligt koster kulturforbrugeren 42 procent. mere i 2020, end den gjorde i 2016. De generelle forbrugerpriser i samfundet er i perioden steget med 3 pct., mens de generelle priser på tjenester er steget med 6 pct.

Dermed er museernes indgangspriser steget 12 gange så meget som de generelle forbrugerpriser i samfundet og 7 gange så meget som de generelle priser på tjenester i samfundet.

– Museernes priser tog et stort hop på i løbet af 2016, hvilket nok skal ses i lyset af, at den daværende regering gav statslige museer mulighed for at tage entré, forklarer specialkonsulent ved Danmarks Statistik Martin Birger Larsen.

– Dog er museernes priser blevet ved med at stige støt i tiden derefter, og prisstigningen skyldes altså ikke blot et enkelttstående hop i 2016.

Prisstigningen på 42 pct. betyder, at hvis en museumsbillet kostede 100 kr. i 2016, så kostede den 142 kr. i 2020. Hvis priserne på museumsbilletter havde fulgt de generelle forbrugerprisers udvikling, så havde billetten kostet 103 kr. i 2020.

I galleriet ovenfor kan du se, hvor meget prisen er steget på biografer, zoologiske haver og andre kulturoplevelser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu