Lance nægter at samarbejde med USADA

26. januar 2013 20:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lance nægter at samarbejde med USADA
Billede mangler

Efterforskningen af de implicerede i dopingen af Lance Armstrong bliver uden hovedpersonens medvirken. Han vil ikke deltage.

 

Det amerikanske cykelfænomens hold af advokater har takket nej til at samarbejde med det USADA i forsøget på at få ryddet op i cykelsporten.

USADA-chefen Travis Tygart har givet Lance Armstrong indtil den 6. februar til at melde sig under fanerne for at hjælpe dem, men Armstrongs advokat Tim Herman kalder det ‘logistisk umuligt’ at gennemføre.

Samme hold advokater har dog også sagt, at Lance Armstrong ikke er færdig med at fortælle om dopingmisbruget i sporten, skriver nyhedsbureauet AP, men han vil hellere give sin viden videre til den internationale cykelunion (UCI) og World Anti-Doping Agency (WADA), siger advokaterne.

I en brevudveksling skrev advokat Tim Herman følgende til USADA:

– I bestræbelserne på at nå målet om at ‘rydde op i cykling’, bør det være WADA og UCI, der har den overordnede bemyndigelse til at gøre det.

Det var USADA, der udgav den 1.000 sider lange rapport om Lance Armstrong og US Postal-holdets dopingforbrug. En rapport, der senere endte med at strippe Armstrong for hans syv Tour de France-titler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu