Landin hjem til specielt gensyn

24. februar 2013 12:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Landin hjem til specielt gensyn
Billede mangler

Niklas Landin vender for en kort bemærkning hjem til Danmark, når han med sin tyske klub, Rhein-Neckar-Löwen, møder KIF Kolding København i EHF Cup’en. Det bliver første gang siden sit skifte i sommer, at den danske landsholdskeeper spiller klubhåndbold i Danmark, som er noget helt andet, end det er i Tyskland.

– Næsten ligegyldigt hvor du kommer hen, er der nærmest fyldt hal. Folk går rigtig meget op i håndbold hernede. De sidder ikke bare og kigger og klapper lidt engang imellem. Der bliver gået til den under hele kampen, siger Niklas Landin om sine nye omgivelser i det tyske og fortsætter:

– Dét, synes jeg, er fedt. Og det var det, jeg håbede på, inden jeg kom herned. Det har fuldt ud levet op til mine forventninger.

Niklas Landin skiftede fra Bjerringbro-Silkeborg til Rhein-Neckar-Löwen på en treårig kontrakt og i dag gæster Landin Danmark for første gang siden sit skifte. En mærkbar udvikling har keeperen svært ved at pege på, men han ser under alle omstændigheder frem til at spille på dansk grund igen.

– Det bliver meget specielt at skulle spille med et udenlandsk hold i Danmark for første gang. Det er svært at sige allerede, om jeg har udviklet mig i Tyskland, for jeg har kun spillet her i et halvt år. Men jeg håber da, at det at stå på mål så mange gange i løbet af en sæson med presset fra tilskuerne, store haller og gode modstandere har været med til at udvikle mig som målmand og som person.

Når Rhein-Neckar-Löwen ikke spiller EHF Cup, forsvarer holdet sin topplacering i den tyske Bundesliga. Men det er tæt i toppen, og hver kamp gælder, hvis Landins klub skal gøre sig forhåbninger om at holde den placering.

– Den enkelte kamp betyder meget mere her, end den gør i Danmark. En enkelt kamp kan næsten få betydning for hele sæsonen. Og så er træningsmængden langt større. I Danmark tager man måske lidt mere let på det, hvis man misser et point eller to på udebane mod et mindre hold. Det er katastrofalt, hvis det sker i Tyskland, påpeger Niklas Landin.

Grunden til, at der ikke er plads til fejltrin i Bundesligaen, er, at de otte bedste hold i tabellen afslutter sæsonen i et slutspil, der afgør, hvem der løber med det tyske mesterskab. Lige nu er det forsvarende mesterhold, THW Kiel, nærmeste konkurrent – kun ét point efter Niklas Landin og co. i tabellen.Kampen bliver spillet søndag eftermiddag kl. 15.00.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu