Landmænd får adgang til milliardlån

2. marts 2012 12:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Landmænd får adgang til milliardlån
Billede mangler

Danske landmænd får nu lettere ved at låne penge til at producere konkurrencedygtige varer.
I Bankpakke V, som erhvervsminister Ole Sohn (SF), i dag præsenterede efter den afsluttende forhandling med forligskredsen, har partierne aftalt at oprette et finansieringsinstitut for landbruget.
Instituttet får 300 millioner i basiskapital fra Finansiel Stabilitet, Nationalbanken, Dansk Landbrugs Realkreditfond (DLR) og en række banker. Den samlede låneramme bliver på tre milliarder kroner.
Og det en hårdt tiltrængt håndsrækning til flere hundrede landmænd, der længe har været i en kreditklemme i en fastfrossen finansiel sektor, siger adm. direktør for erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.
“Der er løst op for den kreditklemme, der i dag er årsag til, at landmænd, der gerne vil lave nye investeringer for at sætte gang i udviklingen, håndtere nye krav om dyrevelfærd og miljø, at de kan få den kredit, de ellers ikke har været til få. Og så betyder det, at de landmænd, der har været låst fast i Finansiel Stabilitet, nu kan komme videre og få en normal bankforbindelse,” siger han til Newspaq.
Landbrugets indtjening er på vej opad, og landbrugseksporten slog rekord i 2011. Derfor er der ingen grund til, at bankerne holder på pengene, mener Carl Aage Dahl.
“Aftalen vil bidrage til optimisme i landbruget. Men det bør den også gøre i den finansielle sektor. Nu vil sektoren igen engagere sig i et erhverv, som i øjeblikket har stor fremgang i indtjening og eksport. Et erhverv, som vil skabe indtjening til bankerne, men også vækst og arbejdspladser til hele Danmark,” siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu