ANNONCE

Landmand sigtet: 60 kalve omkom i brand

6. april 2020 16:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Landmand sigtet for overtrædelse af beredskabsloven i forbindelse med gårdbrand søndag eftermiddag.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog søndag eftermiddag anmeldelse om en brand på en landbrugsejendom i Glejbjerg i Vejen Kommune.

Ved branden omkom cirka 60 kalve, mens yderligere fem kalve måtte aflives af en dyrlæge som følge af røgforgiftning. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ejeren af landbrugsejendommen, en 52-årig mand, er efterfølgende blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven og har erkendt forholdet.

Hændeligt uheld

Syd- og Sønderjyllands Politi er fortsat i gang med efterforskningen, men umiddelbart er der tale om et hændeligt uheld, der førte til den omfattende brand.

Ejeren har således forklaret til politiet, at han arbejdede med en vinkelslider uden for staldbygningen, og en gnist er i den forbindelse fløjet ind i bygningen og har antændt halm på loftet.

Branden bredte sig meget hurtigt til resten af bygningen, hvor kalvene var opstaldet. Det var derfor ikke muligt for den 52-årige på egen hånd at slukke ilden.

Han ringede derfor 112 og forsøgte at få fjernet så mange dyr som muligt mens han ventede på, at redningsberedskabet nåede frem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu