Landsbyer på Salomonøerne ødelagt af tsunamibølge

6. februar 2013 03:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Landsbyer på Salomonøerne ødelagt af tsunamibølge
Billede mangler

SALOMONØERNE: En tsunamibølge på 0,9 meter har ramt Salomonøerne i den vestlige del af Stillehavet og ødelagt flere landsbyer, oplyser nyhedsbureauet AFP ifølge TV2 News.

 

Tsunamien blev udløst af et kraftigt jordskælv målt til 8,0 på Richterskalaen, der ramte natten til onsdag dansk tid sydøst for Salomonøerne.

Ifølge Stillehavets varslingscenter for tsunamier med base på Hawaii kan tsunamien potentielt være destruktiv nær epicentret, der ligger i blot fem kilometers dybde 340 kilometer øst for Kira Kira på Salomonøerne, og udgøre en trussel for mere fjerntliggende kyster, skriver Reuters.

Der er yderligere udstedt tsunamivarsel for Vanuata, Nauru, Papua Ny Guinea, Tuvalu, Ny Kaledonien, Kosrae, Fiji, Kiribati, Wallis og Futunaøerne.

Frankrig oplyser, at en bølge forventes at ramme Ny Kaledonien, der er Frankrigs største oversøiske territotium, klokken 4 dansk tid.

Der er endnu ingen meldinger om dræbte eller tilskadekomne.

Det er det andet jordskælv, der rammer ud for Salomonøerne på blot fire dage. Lørdag i sidste uge ramte et skælv på 6,7 på Richterskalaen 68 kilometer sydvest for byen Lata.

Salomonøerne er en stat i Stillehavet beliggende øst for Papua Ny Guinea og nordvest for Vanuatu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu