Landsholdsprofil går enegang

20. februar 2013 18:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Landsholdsprofil går enegang
Billede mangler

Der er ballade i toppen af dansk triatlon. Landsholdets kvindelige profil, OL-deltageren Helle Frederiksen, har afbrudt samarbejdet med Dansk Triatlon Forbund for i stedet at gå solo.

 

»Beslutningen er baseret på, hvad jeg tror der er bedst for min egen karriere. Jeg er dog overbevist om, at det er et system, der kræver et eftersyn. Men jeg vælger at se fremad og afviser ikke et fremtidigt samarbejde med forbundet,« bekræfter Helle Frederiksen fra USA, hvor hun for øjeblikket er på træningslejr.

Ifølge avisens oplysninger er enegangen en protest mod den kurs, der bliver udstukket fra triatleternes hovedkvarter i Idrættens Hus i Brøndby. Blandt flere atleter er der utilfredshed med forbundet samt det daglige samarbejde mellem atleter og ledere.

Helle Frederiksen vil ikke bekræfte eller kommentere oplysningerne om ballade, men vælger i stedet at ’se frem. Hun siger dog, at det som medlem af landsholdets OL-gruppe er svært at få økonomien til at hænge sammen.

»For tiden er det meget begrænset støtte, man får fra forbundet, når man jagter olympisk succes. Så lige nu fokuserer jeg på, hvor jeg er her og nu og vil prøve at gå efter de store løb og opbygge en bedre økonomisk sikkerhed for mig selv,« skriver hun i et mail-interview.

Vil hellere være en fri fugl

Helle Frederiksen konkurrerer på den olympiske triatlon-distance og deltog i London-legene for Danmark. Triatlonforbundets sportschef er overrasket over profilens enegang, men bekræfter, at olympisk triatlon for tiden bliver nedprioriteret i forhold til jernmands-løb, der for det meste bliver arrangeret af private, kommercielle arrangører, såsom ’Ironman og ’Challenge.

»Indtil i år fokuserede Team Danmark benhårdt på OL. Men efter London er vi blevet degraderet, så vi kun får begrænset støtte til det. I stedet har Team Danmark for første gang meldt ud, at de gerne vil støtte Ironman Hawaii, og det kom bag på os,« siger generalsekretær og sportschef Morten Fenger.

Han bekræfter, at livet som OL-triatlet er hårdt, fordi konkurrencen er stor og opmærksomheden og økonomien i Danmark er sparsom.

Derfor fravælger Helle Frederiksen nu den økonomiske støtte fra Team Danmark og forbundet til olympisk sport. Til gengæld kan hun selv bestemme, hvilke løb hun vil køre, og dermed få del i sponsor- og præmiepengene i en sport, der vokser globalt.

»Triatlonsporten blomstrer og mulighederne er derude. Jeg har brug for et setup, der tillader mig at være en del af den fantastiske udvikling. Jeg har valgt at gå mine egne veje i stedet for den, der er blevet lagt af forbundet. Så nu går jeg efter at få international succes som selvstændig atlet,« skriver hun.

Udviklingen kommer bag på Team Danmark, der nu går ind i sagen.

»Når en atlet og et forbund bliver uenige, plejer vi at mødes med dem for at høre, hvad der kan gøres. Det vil vi også gøre her,« siger direktør Michael Andersen.

Helle Frederiksen understreger, at hun stadig står til rådighed for landsholdet, og at hun stadig gerne stiller op i de danske farver, men blot som en fri fugl i forhold til Dansk Triatlon Forbund.

»Jeg er stadig på landsholdet, blot ikke en del af den gruppe, som får økonomisk støtte. Hvad det betyder helt bogstaveligt er endnu ikke helt på plads,« skriver hun.

Dansk Triatlon Forbund får i år 916.500 kr. i støtte fra Team Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu