Landsret: HA-rocker skyldig i Tingbjergdrab

25. maj 2012 19:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Landsret: HA-rocker skyldig i Tingbjergdrab
Billede mangler

Østre Landsret kender Mazdak Fabricius skyldig for Tingbjergdrabet i 2008, der regnes som det første drab i bandekrigen. Dermed stadfæstes byrettens afgørelse.
I byretten blev Mazdak Fabricius – som har tæt tilknytning til Hells Angels – også kendt skyldig og efterfølgende idømt mere end 13 års fængsel for drabet på 19-årige Osman Nuri Dogan, som blev slået ihjel i en skudregn fra et AK47-gevær.
Det skete foran pizzeriaet Gonzales i den hårdt prøvede bydel Tingbjerg i København tilbage i august 2008.
Drabet med det kraftige automatgevær regnes som startskuddet til den københavnske bandekrig, der siden har kostet adskillige menneskeliv.
Politiets absolutte hovedkilde mod 25-årige Fabricius er en frafalden AK81’er, der omtales som Guldfuglen.
Han har forklaret, at Mazdak Fabricius grinende har betroet ham, at han affyrede omkring 30 skud med den kraftige automatriffel, hvoraf et af projektilerne gik gennem brystet på det 19-årige skudoffer.
Episoden fik repræsentanter fra det kriminelle indvandrermiljø til at kræve Mazdak Fabricius og to andre unge AK81’ere udleveret til afstraffelse. Det nægtede HA og siden blussede skudepisoderne op i hovedstadsområdet.
Politiets guldfugl har det seneste års tid sendt hobevis af sine tidligere rockerfæller fra HA og AK81 bag tremmer ved at vende dem ryggen og fortælle politiet alt, hvad han ved om opgørene i bandekrigen.
Guldfuglens omvendelse fra iskold rockerhåndlanger til tophemmeligt politividne har for alvor sat kul på efterforskningen af gadeskyderier og banderelaterede drab efter en længere periode af starten af bandekonflikten med nærmest tørke i opklaringsarbejdet.
Først på tirsdag afgør Østre Landsret, hvilken straf Mazdak Fabricius ender med at få.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu