ANNONCE

Landsret slår denne parkeringsregel helt fast

24. juni 2020 14:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

FDM har ført sagen ved landsretten på vegne af en bilist.

Landsret slår denne parkeringsregel helt fast
Dommen betyder, at parkeringsvagter skal holde øje med, hvor længe en bil holder stille, før de udsteder en afgift. Genrefoto.

Er din bil parkeret eller bragt til standsning, hvis du holder ind, forlader bilen for så at vende tilbage for at køre videre et par minutter senere?

Spørgsmålet har nu været forbi Østre Landsret, og FDM skriver i en pressemeddelelse, at en standsning og en parkering er to forskellige ting.

Set udefra kan spørgsmålet virke diffust, men for et medlem af FDM blev det særdeles virkeligt, da hun i juli 2016 standsede sin bil på en privat parkeringsplads, forlod den og vendte tilbage et par minutter senere.

I løbet af de to minutter nåede en parkeringsvagt at give kvinden en parkeringsafgift, fordi parkeringsskiven ikke var indstillet korrekt. Nu viser det sig, at parkeringsafgiften ikke holdt i retten.

”Der er ifølge færdselsloven først tale om en parkering, hvis bilen holder længere end tre minutter, ellers er det en standsning. Det mener vi også gælder ved privat parkering, hvis ikke andet fremgår af skiltet, og vi er glade for, at landsretten deler vores fortolkning af det,” siger advokat i FDM, Abid Khan, der har ført sagen i landsretten på vegne af FDMs medlem, i pressemeddelelsen.

Det betyder dommen

Konkret betyder dommen, at parkeringsvagter i fremtiden skal holde øje med, og dokumentere, at en bil holder stille i mere end tre minutter, før bilisten står til en parkeringsafgift, og det kunne parkeringsselskabet ikke i sagen fra juli 2016.

”Ved parkering på privat område accepterer man de vilkår, der fremgår af skiltene her. Men hvis der ikke står noget om, at man ikke må standse, mener vi ikke, at man efterfølgende kan give en p-afgift for det,” siger Abid Khan og tilføjer:

”Bilister lærer i forbindelse med deres køreundervisning, at der efter færdselsloven først er tale om en parkering efter tre minutter. Vi er især glade for, at landsretten med sin dom slår fast, at bilister, der standser på privat område, ikke stilles dårligere end ved standsning på offentligt område. Det gør det lettere for bilisterne, at der ikke bruges forskellige begreber. Det betyder også, at det bliver muligt at løbe små ærinder, og det vil ikke være noget, der koster p-selskaberne penge. Det kan vi kun være tilfredse med.”

Dommen betyder dog ikke, at FDM ændrer anbefalinger for bilisters opførsel i al almindelighed. Hos FDM er anbefalingen stadig, at du som bilist orienterer dig om, hvilke regler der er gældende der, du standser – eller parkerer – for at undgå en afgift.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu