Lange fængselsstraffe i bestialsk drabssag

4. marts 2013 15:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lange fængselsstraffe i bestialsk drabssag
Billede mangler

De to mænd, som tidligere mandag blev kendt skyldige i drabet på Henrik Haugberg Madsen, har nu fået udmålt deres straf.

 

Den 43-årige Bo Madsen, som var den dræbtes registrerede partner, blev idømt 14 års fængsel, mens den 48-årige Claus Stokholm Larsen blev idømt 19 år bag tremmer. Det skriver b.dk.

Begge mænd ankede dommen til landsretten.

Drabet blev begået i en hytte i Karrebæksminde i november 2010, hvor Henrik Haugberg Madsen blev skudt en eller flere gange i hovedet med en revolver. Hans lig blev efterfølgende parteret og skaffet af vejen på ukendt vis.

Sagen er speciel, fordi liget aldrig er blevet fundet. De to mænd er derfor dømt på baggrund af en række indicier, belastende vidneudsagn og politiets telefonaflytninger.

Den 48-årige Claus Stokholm Larsen blev betalt for at deltage i drabet, dels med 100.000 kroner i kontanter, der blandt andet skulle dække dele af omkostningerne til effekter, der blev brugt til udførelse af drabet og den efterfølgende partering. Herunder revolver, eldrevet værktøj og presenninger, oplyser retten i Næstved.

Senioranklageren Morten Ebbe Nielsen havde ønsket livstidsdomme til de to mænd, som også blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse og usømmelig omgang med lig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu