Langt flere forsøger selvmord på asylcentrene

3. februar 2013 01:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Langt flere forsøger selvmord på asylcentrene
Billede mangler

I løbet af de første tre kvartaler af 2012 forsøgte 40 personer i de danske asylcentre at tage livet af sig selv.

 

Det er mere end tre gange så mange som i 2008, hvor 12 forsøgte selvmord, og en bekræftelse af en kedelig tendens. I 2009 var der 25 selvmordsforsøg på asylcentrene, 34 i 2010 og 53 i 2011. Det skriver Politiken.

Røde Kors og Udlændingestyrelsen mener ikke, at forholdene er blevet ringere på asylcentrene, men begrunder udviklingen med, at der er kommet flere asylansøgere og flere afviste asylansøgere.

Fire af selvmordsforsøgene fandt ifølge Politiken sted på to forskellige asylcentre 19. november sidste år, da 18-årige Shabnam fra Afghanistan og tre veninder aftalte at gøre en ende på livet.

Det blev i sidste øjeblik forhindret af ansatte på asylcentrene. Og sagen er endt hos Folketingets Ombudsmand.

– Folketingets Ombudsmand har nogle særlige forpligtelser over for samfundets udsatte borgere, herunder børn på institutioner. Når vi hører, at fire teenagepiger, der bor på sjællandske asylcentre, forsøger at begå selvmord, ligger det i naturlig forlængelse af vores tilsynspligt at spørge til tingene. Selvmordsforsøg som i den her sag ser vi med alvor på, siger Bente Mundt, der er kontorchef i ombudsmandens børnekontor, til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu