Langt flere skal have en børneattest

31. maj 2012 12:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Langt flere skal have en børneattest
Billede mangler

Sidste år blev der udstedt 250.000 børneattester. Det førte til afsløringen af 70 personer, som tidligere havde været dømt for sexmisbrug af børn.
Derfor skal endnu flere personer, der arbejder med eller omkring børn, nu udfylde en børneattest ifølge jp.dk.
Ordningen skal ikke længere kun omfatte personer, der arbejder direkte med børn, men også personer, der arbejder steder, hvor børn under 15 år kommer forbi af og til.
Blandt dem, der nu inddrages i ordningen om børneattester, er dagplejers samlever og egne børn, pedeller, vikarer på krisecentre, bibliotekarer, taxichauffører der arbejder med børn, stewarder der hjælper børn, der rejser alene, og zoo-ansatte der guider børn rundt.
De nye lovregler gælder fra 1. juni 2012 og det vurderes at det kommer til at betyde 9000 ekstra børneattester på landsplan.
Allerede tilbage i 2005 indførte Folketinget en lov, der gjorde det muligt at kræve børneattester på en række arbejdspladser, men nu udvides ordningen altså til også at omhandle personer, der bare er i nærheden af børn under 15 år.
En børneattest er en særlig form for straffeattest, som giver oplysninger, om en person er straffet for seksuelle forhold til børn under 15 år.
Børneattesten indeholder oplysninger om en eller flere af straffelovsovertrædelserne: Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år samt udbredelse eller besiddelse af børnepornografi og blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år.
Hvis en person er dømt for disse ting, vil det også fremgå af en almindelig straffeattest. Men efter en vis årrække vil dommene ikke længere stå på straffeattesten som følge af forældelse. Disse forældelsesregler gælder ikke for børneattester.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu