ANNONCE

Langt flere skal testes for coronavirus i Danmark

22. marts 2020 16:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det oplyser landets Sundhedsministerium.

Sundhedsmyndighederne vil fremover have en mere offensiv teststrategi, der betyder, at flere skal testes for corona i Danmark. Det oplyser Sundhedsministeriet.

Beslutningen om at teste flere er truffet på baggrund af anbefalinger fra WHO.

Sundhedsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen er truffet af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samarbejde med Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen.

“Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for COVID-19 i Danmark. Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter, og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet. Det er centralt, at teststrategi og testkapacitet følges ad, og at indsatsen kan og skal opgraderes i takt med, at vi forøger testkapaciteten”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Nye anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har efter aftalen udarbejdet en række nye anbefalinger, der skal følges i fremtiden:

Alle med mistanke om moderat til svær COVID-19, hvor mistanken fastholdes efter en klinisk vurdering i en COVID-19-vurderingsenhed på sygehus, skal testes.

– Fødende kvinder, der er visiteret til fødsel på en fødeafdeling, og hvor der er mistanke om COVID-19 skal ud fra et forsigtighedsprincip testes.

– Nyfødte børn skal testes, såfremt de har symptomer

– Personer med let til moderate symptomer, der varetager kritiske funktioner i sundhedssektor, ældrepleje, arbejde med socialt udsatte eller andre helt særlige nøglefunktioner i samfundet, kan henvises såfremt arbejdsgiver finder det hensigtsmæssigt med hurtig raskmelding. Det er den praktiserende læge, der henviser efter vanlige principper.

– Der skal være en særlig opmærksomhed og lavere tærskel for sårbare grupper med henblik på vurdering og test.

Flaskehalse

Målet er altså fortsat at øge antallet af personer, der bliver testet for virussen, og det fremgår af pressemeddelelsen, at man i fremtiden vil stræbe efter at få testet flere ansatte på sundheds- og ældreområdet og flere i den gruppe af patienter, der udviser lette symptomer på coronavirus covid-19.

Man ønsker derfor at levere mere end de 3000 daglige tests, der i dag er kapacitet til, men det er uvist, hvor mange personer man ønsker at teste i fremtiden.

Newsbreak.dk følger sagen …

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu