Langtidsledige skal have positiv særbehandling

14. februar 2013 01:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Langtidsledige skal have positiv særbehandling
Billede mangler

Regeringens mål om at slå 12.500 akutjob op er nået, men kun hver femte akutjob går rent faktisk til en person i målgruppen. Derfor vil en række borgmestre i Københavns Kommune nu gå et skridt videre og give positiv særbehandling til langtidsledige, skriver Politiken.

 

I en brev til sin forvaltning skriver socialborgmester Mikkel Warming (Ø), at ved besættelse af midlertidige stilling skal en langtidsledig med behov for akutjob foretrækkes – også selv om han eller hun »ikke skønnes at være den bedst kvalificerede«.

»Det er desperat forsøg på at lappe på asocial møgreform af dagpengene, og så er det nødvendigt at indskærpe over for dem, der foretager ansættelserne, at de altså skal tage det alvorligt, at akutjob fortrinsvis er til dem, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet«, siger Mikkel Warming til avisen.

Socialborgmesteren understreger, at de langtidsledige, der ansættes, »selvfølgelig« skal kunne bestride jobbet. Hans forvaltning har indtil nu kun ansat tre langtidsledige i akutjob, selv om kommunens målsætning er 54 inden sommer.

Mikkel Warmings fremgangsmåde støttes af børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF). Anne Vang vil endda gøre alle nye jobopslag til akutjob.

Venstres Pia Allerslev (V), der er borgmester for fritids- og kulturområdet, vil ikke følge trop.

»Man kan nok heller ikke rejse tjenestemandssag mod en chef, der uanset signalerne ovenfra gerne vil ansætte den bedste i jobbet for at få hverdagen til at fungere«, siger hun til Politiken.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu