Bak glæder sig til tæsk

28. februar 2013 16:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bak glæder sig til tæsk
Billede mangler

Det er historien om cirkushesten og savsmuldet om igen. Og Lars Bak er faktisk ikke til at styre ved udsigten til at skulle køre væddeløb igen og ikke være bøjet over en svedtilsølet hometrainer nede i kælderens indelukke.

 

– Jeg glæder mig sgu til at køre cykelløb igen. Det føles som år og dag siden. Jeg lukkede sidste sæson efter VM midt i september og hvis man lige set bort fra styrtet i GP Marseillaise (28. januar, red.) har jeg så ikke kørt i snart et halvt år, lyder regnestykket fra Bak.

Bak gør comeback i det prestigefulde og stærkt besatte etapeløb Paris-Nice, som køres fra 3.-10. marts. Og selv om den 33-årige dansker er gået glip af rundt regnet 10 løbsdage under sin skadespause, er han fortrøstningsfuld.

– Onsdag var jeg ude på en seks timers træningstur sammen med Martin Mortensen og Jakob Fuglsang. 190 km kørte vi og det gik fint. Jeg er lidt mere øm i kroppen end jeg plejer, fordi mit håndled stadig er lidt stift, så jeg derfor ikke kan bevæge mig med samme smidighed på rammen, men ellers er der ikke noget, fortæller Lars Bak, hvis store sæsonmål stadig er at toppe i brostensinfernoet Paris-Roubaix.

– Fra holdets ledelse har jeg også fået besked på, at jeg ikke skal smadre mig selv fuldstændig i Paris-Nice. Det handler om at komme igennem og det gør ikke noget, hvis jeg lige slipper feltet og ruller i mål. Jeg er sikker på, at det vil føles som at få tæsk at køre så hårdt et løb, fordi jeg mangler selve løbsrytmen, men det skal nok komme, erklærer Lars Bak.

På et relativt ungt og upåagtet Lotto-hold, hvor det er småt med stjernenavne fraset sprinteren André Greipel og etapeløbsspecialisten Jurgen van den Broeck, er Lars Bak en af holdets støttepiller. Også resultatmæssigt, selv om Bak i mange henssender er en vandbærer. men en vandbærer med verdensklasse som det blev demonstreret i Giro d’Italia sidste år, hvor det blev til etapesejr.

Selv føler Lars Bak, at han var godt på vej til igen at kunne præstere på højeste niveau, da han blev sendt i asfalten i sæsonens allerførste løb og efterfølgende måtte pleje et brud på håndleddet.

– De test, jeg havde været igennem i vinter viste, at jeg var i hamrende god form. Bedre end året før. Og jeg har virkelig givet mig fuldt ud på min home trainer for at holde niveauet bedst muligt, så jeg kan være på mit bedste, når vi kommer til Paris-Roubaix.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu