Lars Kragh er tiltalt for dobbeltdrab: Forsvarer vil have ham løsladt

19. september 2017 19:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det vil anklageren så langt fra.

Sagen mod Lars Kragh, der er tiltalt for at have dræbt sine forældre i juli 2016, begyndte ved Retten i Randers i dag.

Her blev der sat ord på præcist den skæbne, Lars Kraghs forældre led, da de blev slået ihjel. Ifølge Ekstra Bladet døde begge forældre som følge af de mange slag med økse på hoved og krop, som de begge blev tildelt. Lars Kraghs mor fik kraniet knust, da hun blev slået mindst ni gange i hovedet med øksen.

Se mere video hos Local Eyes. 

Anklager Birgitte Ernst argumenterede tirsdag i retten for, at Lars Kragh skal idømmes en forvaringsdom; bliver det sådan, vil Lars Kragh blive indespærret på ubestemt tid. Hans forsvarer er af en anden mening.

Forsvareren hedder Mikkel Nielsen, og i hans øjne skal Lars Kragh løslades.

– Der er kun tabere i denne sag. Min klient havde i en længere periode inden dette skete undgået sine forældre, og han havde ikke set dem i et år, da han tilfældigt mødte dem.

– Dette sammenholdt med, at min klient var sindssyg på gerningstidspunktet gør, at han bør gå fri. Vi har nemlig lovens ord for, at en person, som ikke længere er sindssyg, men var det i gerningsøjeblikket, skal gå fri, sagde Mikkel Nielsen, ifølge Ekstra Bladet, i retten i dag.

Nægter drab

Lars Kragh selv nægter sig skyldig i drab. Han fortalte i retten, at han handlede i nødværge, at øksen blev brugt som forsvar mod forældrene.

– Det var ligesom en gyserfilm. Min far kravlede og lavede lyde, og jeg følte, jeg gjorde min far evn tjeneste ved at slå ham med øksen igen, har Lars Kragh forklaret til politiet, ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge Ritzau fortalte Lars Kragh i retten tirsdag, at han var psykotisk, da forældrene døde. I retten beskrev han også, at han havde et anstrengt forhold til sine forældre. Han følte, at de blandede sig i hans liv.

– De havde en idé om, at jeg skulle være soldat med PTSD (posttraumatisk stress, red.), have pension og hjælpe dem med at sætte et hus i stand, lød det fra den tiltalte i retten.

Forældrene blandede sig

Han er tidligere soldat og har været udsendt på missioner i Bosnien og Kosovo i 90’erne. Da han kom hjem, blev han skilt, og han har fortalt, at det var efter hjemkomsten og skilsmissen, at hans forældre begyndte at blande sig i hans liv.

I 2014 fik de ham tvangsindlagt, og han så dem først igen i 2016, den dag forældrene døde.

Lars Kragh havde overnettet i et hus i Uggelhuse ved Randers, forældrene havde købt for at sætte det i stand. Han fortalte i retten, hvordan hans forældre dukkede uventet op, hvordan det endte i håndgemæng, og hvordan hans forældre blev slået flere gange med øksen.

20 minutter efter, at forældrene dukkede op, var de døde. Ligene blev pakket i plastik og i en bil, og i de næste tre dage kørte Lars Kragh rundt med dem i bilen. Han blev anholdt nær Vejle og har været varetægtsfængslet siden.

– Grunden til, at han påstår nødværge er, at han var i en situation, hvor han følte, at han var nødt til at begå fysisk vold for at forsvare sig selv, siger Mikkel Nielsen ifølge Ritzau.

Der er afsat fem dage til sagens behandling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu