ANNONCE

Lastbilchauffør købte to stærke øl på tankstation

22. august 2019 14:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Er det et problem at købe guldøl, hvis man er chauffør? Kun hvis man drikker dem.

Lastbilchauffør købte to stærke øl på tankstation
Stærke øl og lastbiltrafik er en virkelig dårlig cocktail. Foto: Scanpix

Opmærksomme borgere er alfa omega i sager om spirituspåvirkning, fordi det er dem, der opdager det, når bilister eller chauffører tager antræk til at køre bil, lastbil eller lignende med sprit i blodet.

Præcis ved den måde opdagede Midt- og Vestsjællands Politi nemlig onsdag, at en lastbilchauffør kørte spirituspåvirket.

Klokken 13.20 fik politiet nemlig en anmeldelse fra en bekymret borger, der havde set en i forvejen åbenlyst spirituspåvirket lastbilchauffør købe to guldøl på en tankstation på Københavnsvej i Køge.

I sig selv ikke et problem, men eftersom chaufføren kørte fra stedet i sin lastbil, handlede anmelderen resolut og fulgte efter lastbilen, mens han ringede til ordensmagten, der kunne komme og standse den 48-årige chauffør ved transportcentret – også i Køge.

Chaufføren, fra Herning, blæste i et alkometer, der således kunne vise en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Politiet tog ham med til en blodprøve. Når resultatet af denne kommer frem, vil den 48-årige chauffør høre nærmere.

Politiet er glade for at borgeren hurtigt kontaktede politiet og fulgte efter lastbilen, så det var muligt at standse det store køretøj i den farlige kørsel“, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu