Lastbilchauffør udvist: Kørte med suspekte papirer

20. september 2018 18:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Chaufføren erkendte ved et grundlovsforhør de mange sigtelser, han blev præsenteret for.

Lastbilchauffør udvist: Kørte med suspekte papirer
Lastbilchaufføren erkendte de mange forhold.

En polsk lastbilchauffør er blevet beordret til at forlade landet, og med sig medbringer han en gedigen bøde og en plet på straffeattesten. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev stoppet af politiet ved rasteplads Oksekær ved Padborg 19. september. Her havde politiet valgt at afholde målrettet kontrol af lastbilchauffører.

Der skulle ikke mange kig ind i kabinen for at konstatere, at der var noget, der ikke stemte.

– Ved kontrollen kunne politiet se, at førerens førerkort kun havde siddet i takografen i ganske få minutter uden at lastbilen have kørt. Det passede ikke med, at han lige var kørt ind på kontrolpladsen, siger specielanklager, Pernille Moesborg i pressemeddelelsen.

Flere sigtelser

Lastbilen blev gennemgået, og betjente fandt tre forskellige førerkort, og der havde siddet et andet førerkort i takografen umiddelbart før, chaufførernes eget kort blev sat i. Men der var ikke tre chauffører ombord. Der var én. Den polske lastbilcuaffør, der stod med lidt af et forklaringsproblem.

Manden blev 20. september fremstillet i grundlovsforhør i Kolding Ret. Han var sigtetfor at køre på en andens førerkort 22 gange. 

– I grundlovsforhøret erkendte chaufføren at have anvendt de to andre personers førerkort i alle 22 tilfælde. Han erkendte også, at han havde gjort det for at forsøge at skjule de overtrædelser, han derved lavede af køre- og hviletidsreglerne. Sagen kunne derfor afgøres med det samme, som en såkaldt ”straksdom”, hvor han også blev dømt for flere overtrædelser af køre- og hviletiderne, siger specialanklager Pernille Moesborg i pressemeddelelsen.

Manden blev idømt 60 dages betinget fængsel, en bøde på 144.000 kroner og derudover en ubetinget frakendelse af retten til at føre tunge køretøjer i Danmark i ét år og udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.

Chaufføren er nu fænglset. Han venter på at afsone, så han kan blive udvist.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu