Lastbilchauffører får store smæk med bødeblokken efter politiaktion

20. juni 2018 16:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Den største bøde er på 180.000 kroner

Lastbilchauffører får store smæk med bødeblokken efter politiaktion
Der var store bøder til de udenlandske lastbilchauffører (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

33.000, 180.000 og 123.000 kroner. For tre udenlandske lastbilchauffører, der er blevet opdaget af politiet, har det bestemt ikke kunnet betale sig at snyde.

Politiets Tungvognscenter Syd har i løbet af juni måned uddelt de store bøder til chauffører, der har forsøgt at snyde. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelse.

7. juni gik den første chauffør i fælden. En rumænsk lastbil blev stoppet på Fyn, og det blev konstateret, at chaufføren havde manipuleret med bilens SCR-anlæg og overtrådt sine køre/hviletider.

Politiet kvitterede med en bøde på 33.000 kroner for overtrædelserne og lastbilen blev sendt på værksted, hvor det kostede 75.5000 kroner at udbedre anlægget.

Flere former for svindel

13. juni var det så to tyrkiske lastbiler lastbiler, der blev taget på rasteplads Hylkedal Ø ved Kolding. Den ene havde fejl på sættevognens ABS og blev fulgt på værksted med et krav om, at få den repareret.

I den anden lastbil havde chaufføren mange gange kørt uden et kort i kontrolapparatet, og anvendt funktionen OUT uberettiget. Han havde derfor massive overtrædelser af køre/hviletidsreglerne, og lastbilens hastighedsbegrænser var indstillet til 92 kilometer i timen.

Deres virksomhed fik et samlet bødekrav på 180.000 kr. Køretøjet er fortsat tilbageholdt, da vognmandsvirksomheden ikke har betalt sikkerhedsstillelse.

Brugte en andens førerkort

Og sidst blev en polsk lastbil med rumænsk chauffør 19. juni vinket ind til kontrol. Chaufføren anvendte en anden mands førerkort, når han løb tør for køretid.

Derfor blev han blev sigtet for overtrædelse af straffeloven og reglerne om køre/hviletid. Det koster en bøde på 123.000 og en straffesag, da det i Danmark takseres til fængselsstraf at bruge en andens førerkort.

Det er ikke første gang at dansk politi må uddele kæmpebøder til udenlandske lastbilchauffører.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu