ANNONCE

Lastbilchauffører mødt med bøder i kontrol

11. marts 2020 22:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet var på udkig.

Lastbilchauffører mødt med bøder i kontrol
Politiet skrev bøder ud for over 200.000 kroner. Genrefoto.

I løbet af tre dage konstaterede politiet flere lovbrud, da Tungvongscenter Nord så lastbilchauffører efter i sømmene, blandt andet i området omkring Hjørring og Hirtshals, samt mellem Aalborg og Aarhus.

Nordjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at man undersøgte 28 lastbiler, og i den forbindelse blev der konstateret flere lovbrud.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Leder af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, fortæller, at man først og fremmest mødte chauffører, der brød loven om chaufførens afholdelse af det regulære ugehvil i lastbilen.

Tungvognscenter Nord havde fokus på flere forskellige ting. I pressemeddelelsen kan man læse, at man blandt andet så efter følgende:

Om chaufføren og vognmænd overholdt de gældende køre- hviletidsregler, betalt vejbenyttelsesafgift, kørsel i miljøzoner, parkering i nødspor og de EU-bestemte dokumentationskrav på godstransportområdet.

Hvad politiet fandt ud af

I Hirtshals blev der sat på hjullås på to lastbiler, da chaufførerne ikke kunne betale deres bøder med det samme. Da bøderne blev betalt, fik chaufførerne igen adgang til deres køretøjer, og derfor blev hjullåsene fjernet igen.

”Den ene hjullås var dog ikke så nem at afmontere igen, for der var rykket i hjullåsen – formentlig er der anvendt et brækjern for at forsøge at få den af,” siger Claus Kjær-Pedersen i pressemeddelelsen.

Politiet skrev bøder ud for cirka 225.000 kroner. De satte hjullåse på seks lastbiler, og så fandt de i øvrigt en lastbil, der stod lidt gemt væk fra offentligheden.

”Vores erfaring siger, at nogle vognmænd har lært af tidligere og er søgt væk fra de store rastepladser omkring motorvejsnettet og ud i industrikvarterer, endog i villakvarterer. Det ændrer ikke ved, at chaufføren ikke må opholde sig i lastbilen i forbindelse med det regulære ugehvil – og det er uanset, hvor lastbilen holder parkeret, ” siger  Claus Kjær-Pedersen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu