Lastbilrazzia: Flere sigtet for ulovlig kørsel

25. juni 2019 10:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi, Tungvognscenter Nord deltog i en razzia med 102 lastbiler. Her blev der rejst flere sigtelser udenlandske vognmænd.

Lastbilrazzia: Flere sigtet for ulovlig kørsel
Nordjyllands Polit Tungcenter Nord deltog i en lastbilskontrol, hvor flere udenlandske lastbiler blev sigtet for ulovlig cabotagekørsel. Arkivfoto: Scanpix

Under en stor lastbilkontrol den 19. juni på Aarhus Havn deltog Nordjyllands Politis Tungvognscenter Nord sammen med Told og Skat. Her kontrollerede de 102 køretøjer, hvor flere udenlandske vognmænd blev sigtet for ulovlig cabotagekørsel (godskørsel. red).

Overordnet mener leder af Tungvognscenter Nord, at det er utilfredsstillende, at der stadig er mange, som omgås reglerne.

102 lastbiler

På havneområdet i Aarhus deltog seks ansatte ved Tungvognscenter Nord i en stor kontrol af lastbiler. Samlet blev 102 lastbiler kontrolleret, hvoraf 52 af dem var udenlandske.

Nordjyllands Politis Tungvognscenter Nord assisterede Told og Skat i kontrollen, og lederen af Tungvognscentret er nogenlunde tilfreds med udbytte.

– Det er tilfredsstillende, at der er mange, der overholder reglerne. Omvendt er det utilfredsstillende, at der stadig er mange, der omgås reglerne, og dermed snyder de vognmænd, der overholder reglerne, siger leder af Tungvognscenter Nord Claus Kjær-Pedersen til Newsbreak.dk.

Ulovlig cabotagekørsel

Ved kontrollen er flere blevet sigtet blandt andet i forbindelse med køre/ hviletider, men den største synder var ulovlig cabotagekørsel.

– Flere er blevet sigtet for ulovlig cabotagekørsel, så var der nogle fejl og mangler og nogle køre/ hviletidssager, siger Claus Kjær-Pedersen.

Cabotagekørsel er reglen om, at der maksimalt må køres tre ture i det samme land på en international tur inden man forlader landet. Og det er i flere tilfælde ikke blevet overholdt.

Bøvl med papirerne

Desuden fremgår det af et tweet fra Nordjyllands Politi, at flere også har manglet dokumentation for cabotagekørsel.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu