Latinamerika kan blive en vækstmotor for Danmark

28. januar 2013 15:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Latinamerika kan blive en vækstmotor for Danmark
Billede mangler

Danske spidskompetencer såsom grøn teknologi og bæredygtige løsninger efterspørges i Latinamerika, der modsat EU har »overhalet den økonomiske krise indenom«, siger dansk minister efter topmøde i Chile.

 

Det siger europaminister Nicolai Wammen (S) efter weekendens topmøde i den chilenske hovedstad Santiago, hvor stats- og regeringsledere fra EU og Latinamerika var samlet for at styrke det økonomiske og politiske partnerskab mellem de to regioner, som tilsammen udgør en tredjedel af verdens økonomi. Blandt de fremmødte var Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og den spanske regeringschef, Mariano Rajoy.

– Latinamerika har overhalet den økonomiske krise indenom, så regionen kan blive en vigtig vækstmotor for Danmark og Europa. Derfor bliver det nu mindst lige så vigtigt, at vi har en god og ligeværdig politisk dialog, siger Nicolai Wammen.

– Der er kæmpe potentiale for at skabe job i Danmark, hvis vi kan hoppe på vækstbølgen i Latinamerika. Vi kan gøre god forretning og samtidig bidrage til en grøn, bæredygtig udvikling. For der er stor efterspørgsel efter det, vi er bedst til – nemlig grøn teknologi og bæredygtige løsninger, tilføjer ministeren.

I 2012 steg den danske eksport til regionen med 10 procent i forhold til 2011.

I alt deltog 27 lande fra EU og 33 lande fra Latinamerika på topmødet, og ifølge Nicolai Wammen er Brasilien, Chile, Peru, Colombia og Mexico særligt interessante for Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu