Laudrup og bolddreng nedlagde Chelsea

23. januar 2013 22:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Laudrup og bolddreng nedlagde Chelsea
Efb sælger landsholdsspiller til udenlandsk klub. Foto: Colourbox.
Michael laudrup

Michael Laudrup og swansea klar til til finalen i pokalturneringen Capital One Cup.

Michael Laudrups største triumf er er realitet. Danskerens Swansea-mandskab er klar til finalen i pokalturneringen Capital One Cup

 

Chelsea-manager Rafael Benitez havde trodset alt, hvad der hedder prisskilte og startede med nyindkøbte Demba Ba i front i stedet for en skuffet Fernando Torres. Og det viste sig hurtigt som en god idé. Ba viste sig hurtigt som lidt af en ballademager for Swansea-forsvaret, og der var ikke gået mange minutter, inden han blev snydt for et straffe.Men mærkeligt nok undlod dommeren at fløjte. Den fejl udnyttede Swansea.

Michael Laudrups tropper overtog spillet, og indenfor få minutter spillede holdet sig frem til to store chancer. Den største af dem fik topscorer Michu, men spanieren gjorde sig ikke fortjent til den lønstigning og kontraktforlængelse, han fik i hænderne tidligere onsdag. Helt fri med Petr Cech formåede årets indløb i på den anden side af Nordsøen ikke at score. Cech ’tjekkede’ Michu ud og reddede det yderligt sparkede skud.

Swansea fortsatte med det typiske Laudrup’ske spil. Flot boldomgang, spil over fløjene og hurtige, direkte stikninger. Det var ikke til at se, at danskeren har et af Premier Leagues mindste budgetter, mens Chelsea har et bundløst kar med millioner og ikke mindst et Champions League-trofæ stående hjemme på fashionable Fulham Road.

Omkring den halve time trak Swansea-holdet sig lidt tilbage og overlod en større del af spillet til Chelsea. Men mere end en mulighed til brasilianske Oscar fik storfavoritterne ikke ud af det nye overtag.

Chelseas overlegne boldbesiddelse passede Swansea godt. Waliserne spillede, som om de var udeholdet, men på kulissen var det mere end tydeligt at høre, at det ikke var tilfældet. Liberty Stadium var

feststemt som sjældent set, og fortsatte efter pausen. Chelsea formåede ikke at trænge igennem den kompakte defensiv, Michael Laudrup havde stillet op. Juan Mata og Demba Ba havde sporadiske muligheder, men Chelsea formåede på intet tidspunkt at nærme sig de to scoringer, de som minimum skulle bruge for at bane vejen til Wembley.

I stedet begyndte frustrationerne stille og roligt at boble på det højt betalte mandskab. Ti minutter før tid brød de ud i lys lue. I forbindelse med et indkast, lagde en af Swanseas bolddrenge – med den karakteristiske svane på brystet – sig oven på bolden i stedet for at give Chelseas belgiske stjernespiller Eden Hazard fri adgang til den. Det fik klappen til at gå ned for spilleren, der i sommer kostede London-klubben 300 millioner. Han sparkede ud – og ramte på højdramtatsisk manér bolddrengen i siden. Knægten undlod ikke at spille på situationen, men Hazard fik som fortjent. Et direkte rødt kort var ikke bare ’game over’ for den belgiske dribler. Det var det også for Chelseas finaledrømme. På topprofessionel vis kørte Swansea 0-0 i land. Sekunder før tid var indskiftede Nathan Dyer endda tæt på at score et unødvendigtsejrsmål. Laudrup og Swansea er klar til Wembley. Bussen kører 24. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu