Laudrup spår Wieghorst som sin afløser

22. februar 2013 09:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Laudrup spår Wieghorst som sin afløser
Billede mangler

Imponerende præstationer i Premier League og 90 minutters fodbold fra en pokaltitel. Michael Laudrup første otte måneder i Swansea har været næsten berusende succesfulde. 

 

Men med succes kommer opmærksomhed – og med opmærksomhed følger interesse. Michael Laudrup er med ét blevet et brandvarmt trænernavn nævnt i samme sætning som Real Madrid, Manchester City, Arsenal og Chelsea. 

På trods af forhandlinger om en kontraktforlængelse i Swansea, kan det – med en kliché – gå meget stærkt i fodboldens verden. Vælger en storklub at gå benhårdt efter Laudrup, kan han være væk fra den walisiske sydkyst lige så hurtigt, som han dukkede op i sommer. Men sker det, betyder det ikke nødvendigvis at Premier Leagues trænersæder igen skal være danskerløse. Morten Wieghorst, der for bare to uger siden blev Michael Laudrups assistent, kan nemlig overtage roret efter ‘chefen’.

– Jeg tror sagtens, han kan blive manager her. Han har indgangen til det, han har været i skotsk fodbold, og han kender det. Han har bevist, hvad han kan i Danmark både med FC Nordsjælland og U/21-landsholdet. Så det tror jeg helt sikkert han kan, siger Michael Laudrup til sporten.dk.

Jobbet som assistenttræner i en klub, der allerede har en dansk manager er således det perfekte springbræt for Wieghorsts drømme om en dag at blive Premier League-manager.

– Det sværeste er ofte at få muligheden. Det sværeste er at komme ind som udlænding. Den første chance er den hårdeste at få. Men det her job er en god start, fastslår Michael Laudrup.Vælger Swansea at køre Morten Wieghorst i stilling som Laudrups afløser, kan det imidlertid ende i en lille konkurrence. DBU har den tidligere U/21-landstræner blandt favoritterne til jobbet som kommende A-landstræner, og han kan endda hentes tilbage ganske gratis. Men Swansea har en trumf i ærmet  – Jeg har godt læst alt det der om, at DBU bare kan hente ham tilbage. Men man har glemt én vigtig detalje. Det bliver kun aktuelt, hvis Morten gerne vil. Og hvis han har samme rolle som nu. Hvis han om halvandet år er cheftræner – hvis han har overtaget mit job – så kan han ikke komme tilbage gratis, slutter Michael Laudrup.

På søndag sidder Michael Laudrup og Morten Wieghorst for anden gang skulder ved skulder på Swanseas trænerbænk. Det sker, når det walisiske hold for en gangs skyld er i favorittens rolle mod League Two-holdet Bradford i Capital One Cup-finalen på Wembley. Wieghorsts bare anden kamp er Swanseas første pokalfinale nogensinde. Et tegn? Måske?

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu